Blitz Ronde 1

Op vrijdag 7 juni stond de eerste ronde van de blitz op het programma. Dit was tevens het achtste tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”. Voor deze eerste ronde daagden 14 spelers op en werd er een round robin gespeeld.

De grote favorieten om het tornooi te winnen waren Ian en Yen. De favorieten begonnen het tornooi niet zoals verwacht. In de tweede ronde maakte Yen een uitschuiver. In een toreneindspel met een pion meer kon hij niet winnen tegen Alex. Zo was Yen al op achtervolgen aangewezen.

Na vijf ronden bleek ook dat Dimitri een gevaarlijke concurrent zou zijn. In die vijfde ronde moest Dimitri de topper spelen tegen Ian. Na een spannende partij trok Ian aan het langste eind. Yen profiteerde van de nederlaag van Dimitri en werd opnieuw tweede. Alles bleef zo tot de achtste ronde. Daarin kwam Dimitri niet verder dan een puntendeling tegen Karel. Zo had Dimitri een punt minder dan Yen, die nog steeds tweede was en waren er nog vijf ronden te spelen.

In de tiende ronde kon Dimitri Yen opnieuw bijbenen op de tweede plaats. Zo moesten het namelijk tegen elkaar opnemen. De partij kende een razend spannend verloop. Eerst stond Dimitri gewonnen maar na een blunder stond Yen plots gewonnen en net op dat moment ging hij door zijn vlag. Zo stonden Yen en Dimitri opnieuw samen op de tweede plaats maar hadden ze wel anderhalf punt minder dan Ian, die op weg leek naar de tornooizege.

Lang kon Dimitri niet van zijn tweede plaats genieten want in de elfde ronde verloor Dimitri verrassend van Hekuran. De strijd voor de tweede plaats bleef echter spannend want in de volgende ronde raakte Yen niet verder dan remise tegen Patrick. Daarmee was Ian zeker van de overwinning. Hij moest het in de laatste ronde opnemen tegen Yen, die samen met Dimitri nog streed voor de tweede plaats. Ian versloeg Yen, terwijl Dimitri zijn partij won en zich daarmee verzekerde van de tweede plaats.

Zo wint Ian dus het tornooi met het maximum van de punten. Dimitri werd tweede op 2,5 punten van Ian. Yen vervolledigt de top drie en heeft drie punten minder dan Ian. Deze tussenstand is tevens de eerste tussenstand in het algemeen klassement.

In de “Best of Ten” blijft Benjamin leider in de +1900 categorie. Hij heeft vijf punten voorsprong op Yen en zes op Ian. In de +1600 categorie blijft Thomas leider. Hij heeft veertien punten voorsprong op Dimitri en vijfien op Michaël. In de -1600 categorie blijft Alex leider. Hij heeft elf punten voorsprong op Patrick. Danny is hier derde en volgt op vijfentwintig punten.

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 14 juni 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël