Blitz Ronde 2

Op vrijdag 14 juni stond de tweede ronde van de blitz op het programma. Dit was tevens het negende tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”. Voor deze ronde daagden 16 spelers op en werd er een round robin gespeeld. De grote favorieten voor deze ronde waren Ian en Yen maar het was uitkijken hoe Dimitri en Thomas hen, net zoals in de vorige ronde, het vuur aan de schenen zouden leggen.

Ian begon het tornooi direct met het bekampen van twee van zijn concurrenten. In de eerste ronde moest hij het opnemen tegen Dimitri en in de tweede ronde tegen Thomas. Tweemaal werd het een spannende partij maar was het Ian die aan het langste eind trok. Zo waren Dimitri en Thomas direct op achtervolgen aangewezen.

Na de derde ronde leek de winst voor Dimitri veraf te zijn nadat bij verloor van Olivier en na de vijfde ronde kon Dimitri de winst helemaal vergeten nadat hij de topper tegen Yen verloor. In de daaropvolgende twee ronden was ook de winst voor Thomas heel moeilijk geworden. Eerst verloor hij de topper van Yen en daarna kwam hij niet verder dan remise tegen Hugo. Na de zevende stonden Ian en Yen samen aan de leiding met nog het maximum van de punten en met een comfortabele voorsprong op de dichtste achtervolgers.

In de achtste ronde mochten Ian en Yen onderling uitvechten wie alleen leider zou worden. Net zoals in de eerste ronde toonde Ian zich de beste. Zo werd Ian alleen leider en na de tiende ronde was de eindwinst zo goed als zeker binnen. Yen kwam namelijk niet verder dan remise tegen Olivier. Zo had Ian een voorsprong van anderhalf punt op Yen en waren er nog vier ronden te spelen.

In die laatste vier ronden won Ian alles en dus ook het tornooi met het maximum van de punten. Yen werd tweede op anderhalf punt. Dimitri vervolledigt de top drie. Hij had 4,5 punten minder dan Ian.

In het algemeen klassement blijft Ian leider. Hij heeft al 4,5 punten voorsprong op Yen. Dimitri vervolledigt de top drie en volgt op zeven punten.

In de “Best of Ten” blijft Benjamin leider in de +1900 categorie. Hij heeft een punt meer dan Ian en Yen. De laatste ronde van de blitz zal dus ook bepalen wie de “Best of Ten” wint! In de +1600 categorie blijft Thomas leider. Hij heeft dertien punten voorsprong op Dimitri en achttien op Michaël. In de -1600 categorie blijft Alex leider. Hij heeft twaalf punten voorsprong op Patrick. Danny is hier derde en volgt op achtentwintig punten.

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 28 juni 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël