Blitz Ronde 3

Op vrijdag 28 juni stond de derde en laatste ronde van de blitz op het programma. Dit was tevens het tiende en laatste tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”. De grote favorieten voor dit tornooi waren Benjamin, Ian en Tijs.

Na de eerste twee ronden waren de drie favorieten de enigen met nog het maximum van de punten. In de derde ronde zou minstens een van hen punten verliezen want in die ronde moesten Benjamin en Ian het tegen elkaar opnemen. Na een spannende partij trok Benjamin aan het langste eind en was Ian op achtervolgen aangewezen.

De toppers volgden elkaar snel op want in de vierde ronde moest Benjamin het opnemen tegen Tijs. Opnieuw trok Benjamin aan het langste eind en leek hij na amper vier ronden al op weg naar de tornooizege. Tijs zijn ambities kregen in de volgende ronde een serieuze knauw nadat hij niet verder kwam dan remise tegen Alex. In de zevende ronde was Tijs helemaal uitgeschakeld nadat hij verloor van Glenn.

Na tien ronden stond Benjamin nog steeds ongeslagen aan de leiding op een punt gevolgd door Ian. In de elfde ronde moest Ian de topper tegen Tijs spelen, terwijl Benjamin het moest opnemen tegen Frederik. Ian won de topper tegen Tijs maar Benjamin verloor (verrassend) van Frederik. Zo stonden Benjamin en Ian terug samen aan de leiding en mochten ze proberen het verschil te maken in de volgende twee ronden.

In die laatste twee ronden wonnen zowel Benjamin als Ian hun partij en eindigden ze dus samen op de eerste plaats. Het scheidingssysteem was echter in het voordeel van Benjamin. Tijs eindigde op de derde plaats op 2,5 punten van de winnaars.

In het algemeen klassement kroonde Ian zich tot de nieuwe blitzkampioen. In de stand heeft hij 13 punten voorsprong op Thomas. Frederik vervolledigt de top drie. Hij heeft 14,5 punten minder dan Ian. Proficiat aan de kampioen!

In de “Best of Ten” heeft Benjamin de categorie +1900 gewonnen. Ian werd tweede en Yen derde. In de +1600 categorie werd Thomas de winnaar. Dimitri werd tweede en Michaël derde. In de -1600 categorie werd Alex winnaar. Patrick werd tweede en Danny derde. Proficiat aan de kampioenen!

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël