Clubkampioenschap Ronde 1

Op vrijdag 27 september ging het nieuwe seizoen van het clubkampioenschap van start.

In de Masters spelen dit jaar 10 spelers. De grote favorieten om kampioen te worden zijn Yen en Benjamin. Toevallig mochten ze elkaar al in de eerste ronde bekampen. In het middenspel won Benjamin een pion waarna er werd afgewikkeld naar een toreneindspel. Yen probeerde nog om taai te verdedigen maar Benjamin bracht het eindspel tot een goed einde en zo moet Yen al onmiddellijk achtervolgen. Ook Tijs is al op achtervolgen aangewezen nadat hij niet verder raakte dan remise tegen promovendus Dimitri. Ruben won zijn partij tegen Thomas dankzij een grotere stukkenactiviteit. Nieuwkomer Dag startte het kampioenschap tegen Glenn. Het werd een vrij tactische partij waarin Glenn voortdurend iets beter stond. Via een van de tactische trucjes die in de stelling zaten, won Glenn materiaal en de partij. Tot slot moesten ook Karel en Michaël het tegen elkaar opnemen. Daarin leek de partij min of meer in evenwicht te staan maar Karel offerde een pion om zijn loper te activeren. Helaas voor hem speelde hij in de tijdsnood niet de beste variant en bleek de pion voorsprong voor Michaël voldoende om de partij te winnen. Zo zijn er vier leiders na de eerste ronde. Die zijn Benjamin, Ruben, Michaël en Glenn.

In de promotiereeks is Joachim de grote favoriet voor de titel. In de eerste ronde nam hij het op tegen Luc Pierloot. Joachim bouwde een goede stelling op en leek op weg naar de overwinning tot hij plots een toren blunderde. Zo verliest favoriet Joachim al onmiddellijk punten. Patrick moest het in deze ronde opnemen tegen Tom. Patrick opende wat te passief waardoor Tom aanvalskansen kreeg op de damevleugel. Tom slaagde erin om te blijven drukken op de stelling van Patrick en toen die blunderde was de overwinning voor Tom een feit. Promovendus Gaitan moest het in zijn eerste ronde opnemen tegen Hekuran. De partij kende een gelijkopgaand verloop en eindigde dan ook in remise. Tot slot speelde ook Olivier en Willy een salonremise. Zo zijn er twee leiders na de eerste ronde. Deze zijn Luc Pierloot en Tom.

In de runners-up is Alex de favoriet voor de titel. In de eerste ronde nam hij het op tegen promovendus Danny. Alex kwam iets beter uit de opening en daarna verbeterde hij stelselmatig zijn stelling. Zo zette hij Danny onder druk wat uiteindelijk ook leidde tot een blunder. Alex kende geen genade en werkte de partij mooi af. De andere promovendus Tristan moest het in deze ronde opnemen tegen Luc Vandevelde. Het werd een tactische partij waarbij Tristan vlotjes door de verdediging van Luc ging. Misschien wordt Tristan wel de grootste uitdager van Alex. Roel moest het in deze ronde opnemen tegen Cedric. Deze laatste kwam iets beter uit de opening maar Roel vocht terug en sleepte de overwinning in de wacht. Tot slot speelden ook Oleg en Guido tegen elkaar. Daarin toonde Oleg zich de sterkste. Zo zijn er vier leiders na de eerste ronde. Deze zijn Alex, Tristan, Roel en Oleg.

In de Open reeks lijkt Storm een van de kanshebbers op de titel. In deze eerste ronde moest hij het opnemen tegen Frederik. In die partij kwam Storm gewonnen te staan maar na een blunder leek het tij te keren. Frederik speelde het echter niet zo goed verder waardoor de kansen terug voor Storm waren. Deze keer liet Storm zich niet meer verrassen en benutte hij zijn opgelegde kansen. Robert nam het op tegen Stefaan. Stefaan leek iets beter uit de opening te komen maar tijdens het middenspel bleef de partij min of meer in evenwicht. Dit bleef zo tot Stefaan blunderde en een stuk verloor. Daarna probeerde hij nog om terug te vechten maar het mocht niet baten. Benny moest het dan weer opnemen tegen nieuwkomer Susan. Het werd een vrij open en wilde partij waarbij Benny net iets meer dreigingen kon creëren. Die dreigingen leidden dan ook tot mat. Tot slot namen twee nieuwkomers Jean-Pierre en Raymond het tegen elkaar op. Het werd een slopende partij die uiteindelijk gewonnen werd door Jean-Pierre. Zo zijn er vier leiders na de eerste ronde. Deze zijn Storm, Robert, Jean-Pierre en Benny.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël