Clubkampioenschap Ronde 10

Op vrijdag 22 februari stond de tiende ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de runners-up vielen enkele verrassingen te noteren. Zo moest leider Gaitan het opnemen tegen Oleg, die laatste stond in het klassement. Gaitan begon echter dramatisch aan zijn partij en liet een loperoffer toe op f7. Hij won daarmee een pion en hield in de rest van de partij controle. Hij slaagde erin om af te ruilen naar een pionneneindspel, die hij makkelijk won. De tweede in de stand Patrick kon niet profiteren van de nederlaag van Gaitan. Hij verloor namelijk zelf van Robert, die voorlaatste stond in het klassement. Door de nederlagen klimt Luc naar de derde plaats nadat hij zijn partij won van Erik. Luc heeft nu een half punt minder dan Patrick, die tweede blijft. Onderaan het klassement deden Robert en Oleg een goede zaak. Ze geven de degradatieplaatsen nu door aan Erik en Cedric.

In de Masters verandert er niets aan de top van het klassement. De top drie won zijn partij. Leider Benjamin had wel de nodige moeite maar versloeg Tom toch in het eindspel. De tweede in de stand Yen toonde zich de betere van Joachim, terwijl Tijs een torenfinale tegen Thomas tot een goed einde bracht. Tot slot deelden Michaël en Glenn de punten in hun onderlinge partij. Zo blijft Benjamin leider. Hij heeft een punt meer dan Yen. Tijs blijft derde en volgt op drie punten.

In de promotiereeks raakte leider Dimitri niet voorbij Roel, die laatste staat in het klassement. Dimitri kwam wel beter te staan maar speelde het daarna te traag om het af te maken. Ook zijn dichtste achtervolger Olivier raakte niet verder dan een puntendeling tegen Willy. Tot slot was Hekuran bye. Zo blijft Dimitri leider. Hij heeft twee punten voorsprong op Olivier. Willy heeft nu Karel en Luc bijgebeend op de derde plaats maar zij hebben nog een onderlinge partij te goed.

In de Open reeks veranderde ook niets aan de top van het klassement. Leider Danny won zijn partij nadat Elham niet kwam opdagen. Tristan blijft in het spoor van Danny nadat hij zich de betere toonde van Frederik. De topper in deze reeks ging tussen de nummers drie en vier. Daarin versloeg Luca Stefaan. Tot slot won Kathleen de degradatietopper van Benny. Zo blijft Danny leider met een punt voorsprong op Tristan. Luca verstevigt zijn derde plaats en volgt op twee punten van Danny.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël