Clubkampioenschap Ronde 12

Op vrijdag 15 maart stond de twaalfde ronde van de interclub op het programma.

In de Masters is de spanning volledig teruggekeerd nadat leider Benjamin de topper tegen Yen verloor. Benjamin kwam nochtans beter te staan en weigerde een remiseaanbod van Yen om zo het kampioenschap al te beslissen. Daarna liep het echter fout en was het Yen die met de overwinning aan de haal ging. Zo is het verschil tussen Benjamin en Yen nog één punt maar Yen heeft nog een partij te goed. Onderaan het klassement lijkt het doek gevallen voor Joachim. Hij verloor zijn partij tegen Michaël en heeft, met nog twee ronden te gaan, twee punten achterstand op de zesde en veilige plaats. Die plaats wordt bekleed door Glenn die een (salon)remise speelde tegen Tijs, die daarmee derde blijft. Tot slot deelden Thomas en Tom de punten.

In de promotiereeks deed Hekuran een goede zaak met het oog op degradatie. Hij won het degradatieduel van Roel en klimt zo naar de vierde plaats. Voor Roel ziet het er nu vrij benard uit want hij heeft twee punten achterstand op een veilige plaats en er zijn maar twee ronden meer te spelen. Bovenaan het klassement won kampioen Dimitri zijn partij tegen Karel. Daarmee haalt hij een score van 11 op 13! Olivier blijft tweede nadat hij deze ronde bye was. Luc Pierloot klimt naar de derde plaats na een knappe overwinning tegen Willy. Daar melkte hij een eindspel met een kwaliteit meer goed uit. Luc heeft nu een half punt minder dan Olivier en kan dus nog tweede worden. Het belooft een spannende laatste ronde te worden want dan nemen Olivier en Luc het tegen elkaar op!

In de runners-up werd er slechts één partij gespeeld. Die partij was het degradatieduel tussen Oleg en Erik. Na een spannend duel won Erik de partij. Door die overwinning komen de nummers 5 tot en met 8 op een zakdoek van elkaar te liggen. Het verschil tussen Oleg, Robert, Cedric en Erik bedraagt amper een half punt.

In de open reeks won leider Danny zijn partij tegen Stefaan. Stefaan kwam tijdens de partij iets beter te staan maar liet zich dan pardoes mat zetten. De dichtste achtervolger Tristan won ook zijn partij. Hij versloeg Omar vlotjes. De grootste verrassing van deze speeldag kwam van de derde in de stand Luca. Hij verloor verrassend van de laatste in het klassement en dat was Benny. Door deze nederlaag zijn Danny en Tristan zeker van promotie. Ze moeten enkel nog uitmaken wie de kampioen wordt. Het verschil tussen hen bedraagt één punt in het voordeel van Danny maar Tristan heeft nog een partij te goed.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël