Clubkampioenschap Ronde 13

Op vrijdag 29 maart stond de dertiende en voorlaatste ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de runners-up is Gaitan kampioen geworden. Hij deed dit door de punten te delen met André. André haalde nochtans het onderste uit de kan om te winnen (met het oog op de tweede plaats) maar in een eindspel met een pion minder aanvaardde hij toch het remisevoorstel van Gaitan. Ook Patrick is zeker van promotie nadat hij zijn partij tegen Luc winnend afsloot. Hij blijft zo tweede staan en kan niet meer bijgebeend worden. Onderaan het klassement deed Oleg een uitstekende zaak. Hij won de degradatietopper tegen Robert en sprint zo naar de vijfde plaats. Daar heeft hij anderhalf punt meer dan Robert en Cedric die de rode lantaarn delen. Doordat er nog een aantal inhaalpartijen te spelen zijn, is zijn redding nog niet definitief.

In de Masters is de spanning helemaal terug. Yen won namelijk zijn partij tegen Michaël, terwijl leider Benjamin niet verder raakte dan remise tegen Tijs. Zo blijft Benjamin leider maar heeft hij slechts een half puntje voorsprong op Yen. In de laatste ronde zal dus de beslissing vallen. Daarin neemt Benjamin het op tegen MichaĆ«l en Yen tegen Thomas. Ten slotte deelden Tom en Glenn de punten. Door deze puntendeling is Tom nu ook zeker van de degradatie.

In de promotiereeks was leider Dimitri bye. Daarnaast werd enkel de topper tussen de nummers drie en vier gespeeld. Daarin nam Luc het op tegen Hekuran. Luc kwam in een niet zo eenvoudig pionneneindspel gewonnen te staan maar mistte een zetje. Hierdoor promoveerde Hekuran eerst en kon hij schaakjes beginnen geven. Op zich niet erg en eeuwig schaak leek in de maak. Luc deed echter nog een poging om te winnen maar dat brak hem zuur op. Via een aftrekschaakje verloor hij zijn dame en de partij. Zo wint Hekuran de partij en springt hij naar de tweede plaats in het klassement.

De open reeks werd wat ontsierd door twee forfaits. Luca en Frederik kwamen niet opdagen waardoor Danny en Stefaan de punten cadeau kregen. De tweede in de stand Tristan moest het opnemen tegen Benny. Tristan had het niet onder de markt in deze partij maar uiteindelijk trok hij toch aan het langste einde. Ten slotte won Omar van Kathleen. Zo blijft Danny leider met een puntje meer dan Tristan maar die heeft nog een partij te goed.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël