Clubkampioenschap Ronde 14

Op vrijdag 5 april stond de veertiende en laatste ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Masters kroonde Benjamin zich tot nieuwe clubkampioen. Het verschil met zijn dichtste achtervolger Yen bedroeg voor aanvang van deze ronde een half punt. Yen wist zijn partij tegen Thomas te winnen maar ook Benjamin won zijn partij tegen Michaël. Zo blijft Benjamin Yen een half puntje voor en is hij clubkampioen! Tot slot deelde Tijs de punten met Tom, waardoor Tijs derde wordt.

In de promotiereeks was Dimitri al zeker van de titel. In zijn laatste partij toonde hij zich de betere van Willy. Zo eindigt Dimitri met twaalf op veertien! De topper in deze reeks ging tussen Olivier en Luc. De inzet was de tweede plaats en de bijhorende plaats in de Masters. Na heel wat schermutselingen eindigde de partij toch op remise. Zo staan Hekuran, die in deze ronde de punten deelde met Karel, en Olivier samen op de tweede plaats. Luc staat vierde op een half puntje van de tweede plaats. Olivier en Luc hebben wel nog een partij te goed en zullen dus uitmaken wie Dimitri vergezeld naar de Masters. Tot slot was Roel bye.

In de runners-up was Gaitan al zeker van de titel. In deze laatste ronde deelde hij de punten met Robert, die door deze puntendeling zo goed als zeker is van degradatie. Patrick won zijn partij tegen Erik waardoor hij tweede wordt en Gaitan vergezeld naar de promotiereeks. Onderaan het klassement deed Cedric een slechte zaak door te verliezen van Oleg. Hij moet nu nog zijn twee inhaalpartijen winnen en hopen dat de andere resultaten meevallen om zich nog te redden. Tot slot deelden André en Luc de punten. Daarmee blijven ze respectievelijk op de derde en vierde plaats staan in het klassement.

In de Open reeks zijn Danny en Tristan samen kampioen geworden! Danny won in de laatste ronde van Benny, terwijl Tristan zich de betere toonde van Kathleen. Zo eindigen ze dus samen op de eerste plaats en zelfs de scheidingspunten kunnen geen uitsluitsel brengen aangezien ze enkel van elkaar verloren hebben. Een straffe prestatie van beiden. Stefaan verzekerde zich van de derde plaats na een remise tegen Elham. Zijn enige concurrent voor de derde plaats Luca kwam niet opdagen en verloor zijn partij tegen Frederik dus met forfait.

Proficiat aan de kampioenen en promovendi!

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël