Clubkampioenschap Ronde 2

Op vrijdag 11 oktober stond de tweede ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Masters heeft Yen zijn start volledig gemist. Nadat hij in de eerste ronde al had verloren van Benjamin, verloor hij in de tweede ronde van Dimitri. Dimitri kwam twee pionnen voor en ruilde daarna af naar een toreneindspel. Yen probeerde nog om dit te houden maar slaagde daar niet in. Zo staat Yen laatste en staat hij al twee punten achter op Benjamin, die zijn partij tegen Dag wist te winnen. Aan de top van het klassement heeft Benjamin nog het gezelschap van Michaël. Hij won zijn partij tegen Glenn nadat deze laatste vrij vroeg in de partij een stuk blunderde. Zo staan Benjamin en Michaël samen aan de leiding. Ze hebben een half puntje meer dan Dimitri.

In de promotiereeks is Luc alleen leider geworden. Hij won namelijk zijn partij tegen Patrick nadat deze laatste zwaar blunderde in een toreneindspel. Zijn enige medeleider Tom kwam niet verder dan remise tegen Hekuran. Joachim, die toch als één van de favorieten voor de titel wordt beschouwd, heeft zijn start gemist. In deze ronde kwam hij niet verder dan remise tegen Olivier, terwijl Joachim in de eerste ronde had verloren. Hij kijkt dus op tegen een achterstand van anderhalf punt op leider Luc. Tot slot eindigde de partij tussen Willy en Gaitan op remise. Zo is Luc dus leider. Hij heeft een half punt meer dan Tom die tweede is. Op de derde plaats staan vier spelers met een punt minder dan Luc.

In de runners-up moest Alex het opnemen tegen Cedric. Na de opening kreeg Cedric wat kansen om een aanval te starten maar hij startte die te laat. Zo kreeg Alex de kans om alles “makkelijk” te verdedigen. Al snel kon Alex materiaal winnen en later ook de partij. Roel moest het in deze ronde opnemen tegen Tristan. Na een rustig begin zette Roel een aanval op. Die zag er veel belovend uit maar na een foutje keerde het tij. Tristan won een stuk en later ook de partij. In deze reeks was het niet de avond van de aanvallende spelers want ook in de partij tussen Oleg en Danny sloeg de partij plots om. Oleg was heel goed uit de opening gekomen, zorgde ervoor dat Danny gederokeerd was en bouwde een mooie aanval op. Oleg slaagde erin om een kwaliteit te winnen maar speelde daarna wat nonchalant. Hij onderschatte de vrijpionnen van Danny, die erin slaagde om er één te doen promoveren wat hem meteen de overwinning opleverde. Tot slot deelden Guido en Luc de punten. Zo staan Alex en Tristan samen aan de leiding met het maximum van de punten. Roel, Oleg en Danny delen de derde plaats. Ze hebben een punt minder dan het leidersduo.

In de open reeks moest Storm het opnemen tegen Robert. Robert kwam in deze partij een stuk voor maar in een complex middenspel verloor hij dat stuk opnieuw. Kort daarna kwamen de spelers in een toreneindspel terecht. Hier besloten de spelers om niet verder te spelen maar om de punten te delen. Stefaan nam het op tegen Jean-Pierre. Tijdens het middenspel won Stefaan al twee pionnen en kreeg hij ook nog aanvallende kansen. Bij een van de dreigingen blunderde Jean-Pierre. Hij verloor materiaal en de partij. Tot slot namen Raymond en Benny het tegen elkaar op. Daarin toonde Raymond zich de sterkste nadat Benny blunderde. Zo staan Storm en Robert samen aan de leiding. Vier spelers volgen hier op een half punt.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël