Clubkampioenschap Ronde 3

Op vrijdag 19 oktober stond de derde ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Promotiereeks zijn er na deze ronde vier leiders! Leider Dimitri zijn partij was uitgesteld. Daarvan profiteerde Willy, Karel en Hekuran om hem bij te benen aan de kop van het klassement. Karel deed dit door zijn partij tegen Luc Pierloot na een lange strijd te winnen. Hekuran was bye en hoefde dus niet in actie te komen. Willy speelde dan weer een zoutloze remise tegen Olivier. Zo zijn er dus vier leiders na drie ronden!

In de Masters ontsnapte leider Yen aan een nederlaag tegen Joachim. In de partij leek Yen een goede doorbraak te hebben maar met een tussenzetje zou het Joachim geweest zijn die op winst speelde. Helaas zag Joachim deze zet niet waarna hij slechter kwam te staan en uiteindelijk de partij verloor. De andere favoriet voor de titel Benjamin won zijn partij tegen Tom, al ging dit ook niet zonder moeite. Voor Tijs ziet het er minder rooskleurig uit. Hij verloor voor de tweede maal op rij punten. Deze keer raakte hij niet verder dan remise tegen Thomas. Zo blijft Yen leider met het maximum van de punten. Benjamin is tweede met een punt minder maar ook met een partij minder gespeeld. Thomas is derde maar volgt al op anderhalf punt van Yen.

In de Runners-up won Patrick zijn partij tegen Robert. In de andere partij won Gaitan zijn partij tegen Oleg. Door deze overwinningen komen Patrick en Gaitan samen aan de leiding. Ze hebben een half punt meer dan Cedric.

In de Open reeks blijft Danny ongeslagen. Hij versloeg in deze ronde Elham. Medeleider Luca moet de rol lossen aan de kop van het klassement. Hij verloor namelijk van Stefaan. Zo beent Frederik Luca bij nadat Benjamin forfait gaf tegen Frederik. Tot slot won Kathleen van Benny. Zo wordt Danny alleen leider. Hij heeft een punt voorsprong op Luca en Frederik, die samen op de tweede plaats staan.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël