Clubkampioenschap Ronde 3

Op vrijdag 18 oktober stond de derde ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de runners-up stond de topper tussen de ongeslagen leiders Tristan en Alex op het programma. Daarin trok Alex aan het langste eind nadat Tristan al vrij vroeg in de partij in de fout ging. Onderaan het klassement is Cedric van de nul verlost. Hij won namelijk zijn partij van Oleg. De partij tussen Danny en Guido eindigde in een weinig opwindende remise. Zo staat Alex alleen aan de leiding met het maximum van de punten en is hij de favoriet voor de titel. Tristan blijft tweede met een punt minder dan Alex. Danny is derde en volgt op anderhalf punt.

Ook in de promotiereeks stond er een topper op het programma. De nummers 1 en 2, Luc en Tom respectievelijk, moesten het tegen elkaar opnemen. In die partij kwam Tom veel beter tot gewonnen te staan maar Luc wist toch aan een nederlaag te ontsnappen door remise af te dwingen. Zo blijft Luc leider. Hij heeft een half puntje voorsprong op Tom, die op de tweede plaats het gezelschap krijgt van Olivier die zijn partij tegen Patrick won. Joachim had zijn start gemist maar heeft de achtervolging ingezet. In deze ronde toonde hij zich sterker dan Gaitan. Met die overwinning komt Joachim op een punt van leider Luc. Tot slot deelden Hekuran en Willy de punten.

In de Masters is Benjamin alleen leider geworden. Hij won namelijk zijn partij van Glenn, terwijl medeleider Michaël niet verder geraakte dan een remise tegen Thomas. Michaël staat nu op de tweede plaats en krijgt daar het gezelschap van Dimitri die zijn partij tegen Dag won. Beiden hebben ze een half puntje minder dan Benjamin. Tot slot won ook Tijs zijn partij. Hij toonde zich sterker dan Karel.

In de Open reeks is Robert alleen leider geworden. Hij won namelijk zijn partij tegen Frederik, terwijl medeleider Storm verloor van Jean-Pierre. Voor Storm was dit een pijnlijke nederlaag want hij blunderde zijn dame nadat hij twee torens voor stond. Daarna zakte gans zijn stelling in elkaar. Raymond won zijn partij tegen Susan. Met deze overwinning maakt hij een mooie sprong in het klassement. Hij komt nu, samen met Jean-Pierre, op de tweede plaats terecht op amper een half puntje van Robert.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël