Clubkampioenschap Ronde 4

Op vrijdag 26 oktober stond de vierde ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Masters stond de topper tussen Tijs en Yen op het programma. Daarin bouwde Tijs aan een aanval maar helaas sloeg die niet door. Hij kon enkel afwikkelen naar een eindspel met een loper tegen het paard. Het paard bleek in de stelling sterker te zijn waardoor Yen met de overwinning ging lopen. Benjamin moest het opnemen tegen Joachim. Joachim kwam beter te staan maar ging daarna in de fout. Zo kon Benjamin afwikkelen naar een gewonnen pionneneindspel. Ook Thomas en Glenn namen het tegen elkaar op. Na de opening leek Glenn beter te staan. Nadien nam Thomas echter het heft inhanden en kwam bij beter te staan. In de tijdsnoodfase werkte hij de partij dan ook koelbloedig af. Tot slot speelde ook Michaël en Tom tegen elkaar. Deze partij eindigde op remise. Zo blijft Yen leider met het maximum van de punten. Benjamin volgt op een punt maar hij heeft nog een partij in te halen. Thomas vervolledigt de top drie. Hij heeft anderhalf punt minder dan Yen.

In de Promotie reeks waren er voor deze ronde vier leiders. Na deze ronde blijven daar slechts twee van over namelijk Karel en Willy. Karel was bye, terwijl Willy zijn partij won van Roel. De twee andere leiders Dimitri en Hekuran. Zij deelden de punten met respectievelijk Luc en Olivier, al mocht Olivier daarmee tevreden zijn want hij stond een kwaliteit achter. Zo zijn Karel en Willy de nieuwe leiders. Ze worden op een half punt gevolgd door Dimitri en Hekuran.

In de Runners up moest de top vier het tegen elkaar opnemen. Zo speelde Gaitan, de leider, tegen Cedric, de derde in de stand. Het werd een spannend duel dat uiteindelijk in remise eindigde. In de andere topper name Patrick, de tweede in de stand, en André, de vierde in de stand, het tegen elkaar op. Na een mooie aanvalspartij van Patrick moest hij toch berusten in remise. Tot slot namen ook Luc en Oleg het tegen elkaar op. In deze partij kwamen de spelers terecht in een toreneindspel. Luc toonde zich daarin beter en won het eindspel. Zo blijven Gaitan en Patrick leider. Ze hebben een half puntje meer dan Cedric.

In de Open reeks blijft Danny ongeslagen. In deze ronde toonde hij zich de betere van Kathleen. De dichtste achtervolger Luca moet de rol wat lossen na een nederlaag tegen Tristan, die Benjamin vervangt in deze reeks. Frederik profiteerde van de nederlaag van Luca om naar de tweede plaats te springen. Hij deed dit door zijn partij tegen Elham te winnen. Zo blijft Danny dus leider. Hij heeft een punt meer dan Frederik en twee meer dan Luca.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël