Clubkampioenschap Ronde 5

Op vrijdag 16 november stond de vijfde ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Masters stond de topper tussen Yen en Benjamin, die beiden nog ongeslagen waren, op het programma. Benjamin verkreeg een voordeel uit de opening en kon dit ook ombuigen in een overwinning. Zo blijft Benjamin als enige ongeslagen. Tijs kwam in deze ronde met de schrik vrij. Glenn kwam veel beter te staan maar met een hardnekkige verdediging slaagde Tijs er nog in om remise te houden. Tot slot moesten ook Tom en Thomas het tegen elkaar opnemen. Na een zoutloos duel werden de punten gedeeld. Zo staan Yen en Benjamin nu samen aan de leiding maar Benjamin heeft nog een partij in te halen. Thomas blijft derde maar hij volgt al op anderhalf punt van het leidersduo.

In de promotiereeks is Hekuran opgeklommen naar de tweede plaats. Hij deed dit door Roel te verslaan. De spelers waren hier in een dame-eindspel terecht gekomen waarin de vrijpion van Hekuran de beslissing bracht. Dimitri blijft echter leider nadat hij zijn won tegen Karel. Karel gaf op toen hij twee pionnen achterstond maar had misschien nog wat dreigingen kunnen creëren. Tot slot was Olivier bye. Zo blijft Dimitri leider. Heekuran is tweede en volgt op een punt. De derde plaats wordt gedeeld door drie spelers namelijk Willy, Karel en Olivier. Zij hebben anderhalf punt minder dan leider Dimitri.

In de ruuners-up heeft André de kans laten liggen om alleen leider te worden. Indien hij zijn partij won tegen Robert werd hij de nieuwe leider, maar hij raakte niet verder dan remise. Onderaan het klassement deed Erik een goede zaak door zijn partij tegen Oleg te winnen. Zo zijn er vier leiders in deze reeks namelijk Gaitan, Patrick, Cedric en André en Luc volgt op slechts een half puntje. Het zal een spannende reeks worden!

In de open reeks won leider Danny zijn partij tegen Stefaan. Zijn achtervolgers deden echter net hetzelfde. Tristan won zijn partij tegen Elham waardoor hij nog steeds ongeslagen is maar nog enkele partijen moet inhalen. Frederik won dan weer zijn partij tegen Kathleen. Luca toonde zich de betere van Benny. Zo verandert er niet veel in het klassment. Danny blijft leider met een punt voorsprong op het drietal Tristan, Frederik en Luca. Ook hier belooft het spannnend te worden!

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël