Clubkampioenschap Ronde 5

Op vrijdag 8 november stond de vijfde ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de open reeks stond de topper tussen de nummers 1 en 2, Robert en Jean-Pierre respectievelijk, op het programma. De opening verliep niet zo vlot voor Jean-Pierre en hij verloor dan ook twee pionnen. Daarna kwam het spel echter open en kwamen er kansen aan weerszijden. Het was echter Robert die één van zijn kansen wist te benutten. Door deze overwinning verstevigt Robert zijn leiderspositie want ook Raymond verloor zijn partij tegen Frederik, die daarmee van de nul afkomt. Storm klimt nu op naar de tweede plaats nadat hij zijn partij tegen Benny won. Storm heeft een punt minder dan Robert. Tot slot won ook Stefaan zijn partij. Na een open strijd toonde hij zich de betere van Susan.

In de Masters verloor Yen al voor de derde keer! In deze ronde nam hij het op tegen Thomas. Yen kwam een pion voor maar kon die niet houden. In de tijdsnoodfase werd er afgeruild naar een pionneneindspel en daarin liet Yen zich ringeloren. Zo heeft Yen amper één punt na vier ronden. In de andere partij speelden Tijs en Michaël tegen elkaar. Daarin ging het lang gelijk op tot Michaël blunderde op zet 40. Tijs kreeg dan een ambetant schaakje en de ganse stelling van Michaël zakte in elkaar. Zo verstevigt Tijs zijn leidersplaats. Hij heeft nu anderhalf punt meer dan Benjamin maar die heeft nog twee partijen te goed.

In de promotiereeks stond de topper tussen Luc (eerste) en Olivier (derde) op het programma. Daarin leek vooral Luc op zoek te gaan naar de winst maar uiteindelijk moest hij toch vrede nemen met remise. Ook de tweede in de stand Tom raakte niet verder dan remise tegen Willy. Door deze remises doet Joachim een goede zaak in het klassement. Hij won namelijk een slopende partij tegen Hekuran. Dankzij deze overwinning vergezelt hij Tom en Olivier op de tweede plaats op amper een half puntje van leider Luc.

In de runners-up heeft Tristan Alex bijgebeend aan de kop van het klassement. Alex zijn partij was namelijk uitgesteld, terwijl Tristan zich de betere toonde van Oleg na een geweldige aanvalspartij. Roel mistte dan weer de kans om Alex bij te benen. Hij kwam namelijk niet verder dan remise tegen Guido. Zo blijft Roel een half puntje achter het leidersduo staan. Tot slot won ook Cedric zijn partij van Danny.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël