Clubkampioenschap Ronde 6

Op vrijdag 15 november stond de zesde ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Masters stond de topper tussen Tijs en Yen op het programma. Het werd echter een gesloten partij waarin er niet zoveel gebeurde. Na heel wat te hebben afgeruild kwamen de spelers terecht in een paardeneindspel maar ook daarin kon geen van beide spelers de andere bedreigen. Een logische remise was het gevolg. Ook de partij tussen Ruben en Benjamin eindigde op remise, al kende die partij wel een spectaculair verloop. In de Siciliaanse opening offerde Ruben een loper voor twee pionnen en een gederokeerde koning. Daarna moest Benjamin verdedigen en Ruben actief spelen. Dit gebeurde ook en uiteindelijk werd de partij beslist met eeuwig schaak. In de partij tussen Michaël en Dimitri leek Michaël lange tijd op weg naar de overwinning maar op het beslissende moment, draaide hij twee zetten om en zo ging hij van een gewonnen stelling naar een verloren stelling. Onderaan het klassement is Karel verlost van de nul. Hij deelde namelijk de punten met Glenn. Zo blijft Tijs leider. Benjamin en Dimitri delen de tweede plaats op anderhalf punt van Tijs maar Benjamin en Dimitri hebben nog een onderlinge partij te goed.

In de promotiereeks heeft Joachim Luc bijgebeend aan de kop van het klassement. Joachim won namelijk zijn partij tegen Willy, terwijl Luc niet verder geraakte dan remise tegen Gaitan. Deze partij had wisselende kansen gekend. Eerst leek Gaitan op winst te kunnen spelen maar na het ruilen van de dames kwamen de spelers terecht in een eindspel waarin Luc een pion meer had. Toen die echter zijn pion blunderde, besloten de spelers om de punten te delen. Tom en Olivier verliezen de aansluiting met de top van het klassement nadat ze onderling de punten hebben gedeeld. Onderaan het klassement blijft Patrick steken op nul punten. In deze ronde verloor hij een toreneindspel van Hekuran. Luc en Joachim delen nu de leidersplaats. Ze hebben een half puntje voorsprong op Olivier en Tom.

In de runners-up is Tristan de nieuwe leider. Hij deelde de punten met Danny, terwijl medeleider Alex zijn partij was uitgesteld. Onderaan het klassement, won Oleg het degradatieduel van Luc. Zo blijft Luc dus de rode lantaarn en heeft hij al anderhalf punt achterstand op de voorlaatste. Tot slot won ook Cedric zijn partij tegen Guido nadat deze laatste vrij snel blunderde. Zo is Tristan dus de nieuwe leider. Hij heeft een half puntje voorsprong op Alex en Cedric.

In de open reeks verstevigde Robert zijn leidersplaats. Hij won namelijk zijn partij tegen Benny nadat Benny al vrij snel in de fout ging. De partij van Robert zijn dichtste achtervolger Strom was uitgesteld en daardoor verliest hij zijn tweede plaats aan Stefaan, die zijn partij tegen Susan won. Hij volgt wel al op anderhalf punt van leider Robert.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël