Clubkampioenschap Ronde 7

Op vrijdag 30 november stond de zevende en tevens laatste ronde van de heenronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de promotiereeks lijken Dimitri en Olivier wat verder weg te lopen van de concurrentie. Dimitri deed dit door zijn partij tegen Willy te winnen, al leek Willy hier lange tijd op de winst af te stevenen maar een foutje werd hem fataal. Olivier won dan weer zijn partij tegen Luc. Tot slot was Roel bye. Zo blijft Dimitri leider. Zijn dichtste achtervolger blijft Olivier maar die heeft al anderhalf punt minder. Willy, Luc, Karel en Hekuran blijven samen op de derde plaats staan maar volgen al op drie punten van Dimitri.

In de Masters verstevigde leider Benjamin zijn koppositie. Hij won namelijk zijn partij tegen Michaël, terwijl Yen, zijn dichtste achtervolger, niet in actie kwam. In deze ronde kon Tijs voor het eerst winnen. Hij toonde zich de betere van Tom. Dankzij zijn overwinning springt Tijs direct naar de derde plaats. Onderaan het klassement deed Glenn een goede zaak door zijn partij tegen Joachim te winnen. Zo is Benjamin leider met het maximum van de punten. Hij heeft al twee punten meer dan Yen. Tijs en Thomas staan nu samen op de derde plaats maar ze volgen wel al op 3,5 punten van Benjamin.

In de runners-up moet Cedric de rol aan de kop van het klassement lossen. Hij verloor namelijk verrassend van de rode lantaarn Oleg. Zo komt Patrick nu alleen aan de leiding want hij won zijn partij wel. Hij toonde zich de beter van Erik. Gaitan vindt ook de aansluiting met de top nadat hij zijn partij tegen Robert won, die zo opnieuw de rode lantaarn wordt. Tot slot deelde Luc en André de punten met elkaar. Zo is Patrick dus alleen leider geworden. Hij heeft een half puntje meer dan Gaitan. Cedric, André en Luc staan samen op de derde plaats met een punt minder dan Patrick.

In de open reeks stonden vier spelers samen op de tweede plaats. Daarvan blijven er nu nog slechts twee over namelijk Tristan en Luca. Luca won namelijk de topper tegen Frederik, terwijl Tristan zich de betere toonde van Kathleen. Zo haakt Frederik af voor de tweede plaats en Stefaan zijn partij was uitgesteld. Danny blijft ruimschoots aan de leiding staan nadat hij zijn partij won tegen Benny. Hij heeft twee punten voorsprong op Tristan en Luca.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël