Clubkampioenschap Ronde 7

Op vrijdag 29 november stond de zevende ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de runners-up lijkt Alex op weg naar de titel. Hij won namelijk vrij vlot zijn partij tegen Guido, terwijl de topper tussen Cedric en Tristan werd uitgesteld. Zo is Alex alleen leider en heeft hij al anderhalf punt voorsprong op Tristan. Ook Roel kon niet in het spoor van Alex blijven want hij verloor verrassend van Oleg. De verrassing in deze uitslag zit in het feit dat Roel een stuk voorkwam maar de partij toch nog verloor. Tot slot deed rode lantaarn Luc een slechte zaak. Hij verloor namelijk van Danny, nadat hij een stuk blunderde. Door deze nederlaag blijft Luc alleen laatste en begint het er benard uit te zien voor hem.

In de Masters won leider Tijs zijn partij tegen Dag, al ging dit niet zonder slag of stoot. Benjamin blijft in het spoor van Tijs nadat hij zijn partij won tegen Karel. Deze overwinning kwam tot stand nadat Karel al vrij snel in de fout ging. Verrassende derde is Dimitri. In deze ronde nam hij het op tegen Ruben. Beide spelers maakten er een aanvallende partij van maar het was uiteindelijk Dimitri die aan het langste eind trok. Yen begint ook omhoog te klimmen in het klassement. Hij deed dit na een overwinning tegen Michaël. Tot slot deelden Glenn en Thomas de punten. Zo blijft Tijs leider. Hij heeft een half punt voorsprong op Benjamin en anderhalf op Dimitri.

In de promotiereeks is Joachim de nieuwe leider geworden. Hij deed dit door zijn partij te winnen tegen Tom nadat deze laatste zijn dame blunderde. Medeleider Luc kwam dan weer niet verder dan remise tegen Hekuran. Olivier profiteerde optimaal van het puntenverlies van Luc. Hij won namelijk zijn partij tegen Gaitan en beent Luc zo bij op de tweede plaats. Beide spelers hebben een half puntje minder dan leider Joachim.

In de open reeks won leider Robert zijn partij tegen Susan nadat ze een foutje maakte. Stefaan blijft echter in het spoor van Robert. Hij won namelijk zijn partij tegen Frederik. Storm moet de rol bovenaan toch wat lossen. Hij kwam namelijk niet verder dan remise tegen Raymond. Tot slot won ook Jean-Pierre zijn partij tegen Benny nadat Benny een stuk blunderde. Zo blijft Robert leider. Hij heeft anderhalf punt voorsprong op Stefaan maar hij heeft nog een partij te goed.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël