Clubkampioenschap Ronde 8

Op vrijdag 18 januari stond de achtste en tevens de eerste ronde van de terugronde op het programma. Na deze ronde kan heeft niemand nog het maximum van de punten.

In de Masters had Benjamin in de heenronde het maximum gescoord. In deze ronde kwam hij beter te staan tegen Thomas maar na een blunder raakte hij echter niet verder dan remise. Zijn dichtste achtervolger Yen profiteerde optimaal van de misstap van Benjamin. Hij won zijn partij tegen Glenn nadat Glenn in de opening in de fout ging. Zo is het verschil tussen Benjamin en Yen geslonken tot een punt en is de spanning terug. Tijs klom op naar de derde plaats, die hij deelt met Thomas, nadat hij zijn partij tegen Michaël won.

In de open reeks had Tristan nog het maximum. In deze ronde moest hij de topper tegen Danny, de tweede in de stand, spelen. Tristan kwam veel beter te staan maar liet de partij daarna uit handen slippen. Danny profiteerde optimaal en won de partij. Zo staan Tristan en Danny nu samen aan de leiding. Luca is wat dichter bij het leidersduo geslopen nadat Omar forfait gaf in zijn partij.

In de promotiereeks verstevigt Dimitri zijn leidersplaats. Hij kwam beter uit de opening tegen Hekuran en kon de partij tijdens het middenspel mooi afwerken. Dimitri heeft nu 2,5 punten voorsprong op zijn dichtste achtervolger Olivier. Tot slot was Willy bye.

In de runners-up werd er slechts één partij gespeeld. Daarin nam AndrĂ© het op tegen Erik. Na een gesloten opening nam André het heft in handen. Hij slaagde erin om een aanval op te zetten, die Erik niet meer kon afslaan. Dankzij zijn overwinning klimt André naar de tweede plaats in het klassement.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël