Clubkampioenschap Ronde 8

Op vrijdag 13 december stond de achtste ronde van het clubkampioenschap op het programma.

In de Masters is Benjamin de nieuwe leider geworden. Nadat hij in de vorige inhaalronde zijn partij won van Michaël, won hij in deze ronde van Thomas. Benjamin heeft nu een half puntje meer dan Tijs, die een beter eindspel goed uitmelkte tegen Glenn. In de volgende ronde mogen ze in een onderling duel uitmaken wie als leider de heenronde afsluit. Dimitri blijft op de derde plaats staan (weliswaar al op twee punten van Benjamin) nadat hij een aanvallende partij mooi kon afwerken. Karel was het slachtoffer van dienst. Yen en Michaël delen de vierde plaats nadat ze beiden hun partij wonnen. Yen toonde zich de betere van Dag, terwijl Michaël Ruben versloeg. Deze laatste uitslag kon er echter helemaal anders uitgezien hebben als Ruben de winnende zet had gezien in de tijdsnoodfase.

In de promotiereeks is Joachim wat steviger leider geworden. Hij won namelijk vlot zijn partij tegen Patrick, terwijl zijn dichtste achtervolgers punten lieten liggen. Zo verloor Luc verrassend van Willy. Luc was namelijk een kwaliteit voor gekomen maar gaf daarna iets te veel pionnen weg waardoor Willy het tij nog kon keren. Ook Olivier liet punten liggen. Hij kwam namelijk niet verder dan een puntendeling tegen Hekuran. Tot slot verloor Tom zijn partij van Gaitan nadat Tom blunderde in de opening. Zo blijft Joachim dus leider. Hij heeft nu al een punt voorsprong op Olivier. Luc is derde en volgt op anderhalf punt.

In de runners-up staat er geen maat op Alex. Hij won namelijk zijn partij tegen Oleg en heeft zo nog altijd het maximum van de punten! Roel deed een goede zaak in het klassement. Hij won zijn partij tegen Danny en spring zo naar de derde plaats in het klassement maar wel op ruime afstand van leider Alex.

In de open reeks stond de topper tussen de nummers twee en drie, Stefaan en Storm respectievelijk, op het programma. In die partij kwamen de spelers terecht in een eindspel met nog al het zware materiaal op het bord. In die stelling toonde Storm zich de sterkste. Door de overwinning staan er nu drie spelers op de tweede plaats namelijk : Stefaan, Storm en Jean-Pierre. Deze laatste toonde zich de betere van Susan. Deze drie spelers volgen wel op 2,5 punten van leider Robert, die in deze ronde zijn partij won van Raymond.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël