Interclub Ronde 1

Op zondag 30 september stond de eerste ronde van het nieuwe interclub seizoen op het programma. Daarin waren alle ploegen succesvol op de eerste ploeg na.

KOSK 1 moest het in de eerste ronde opnemen tegen KGSRL 2. Het duel begon goed voor KOSK 1. Na remises van Hendrik en Ruben, bracht Gert-Jan KOSK 1 op voorsprong. Daarna keerde de kansen echter. Benjamin kon nog een remise in de wacht slepen maar nadien verloren Mehdi, Benjamin en Stephane achtereenvolgens hun partij. Rabah kon op het einde nog de eer redden door zijn partij knap af te ronden. Zo verliest KOSK 1 dus met 3,5 – 4,5 van KGSRL 2. Door deze nederlaag staat KOSK 1 op de zevende plaats in het klassement.

KOSK 2 moest het in de eerste ronde opnemen tegen KGSRL 3. Hier begon het duel niet goed. Yen deelde vrij snel de punten met zijn tegenstander, terwijl Michael in het zand beet. Dag en Igor probeerde de scheven situatie nog recht te zetten maar ze raakten niet verder dan remise. Steven won zijn partij wel en bracht zo de stand terug in evenwicht. Nu hing het resultaat af van Tijs. Hij was in een complex eindspel verzeild geraakt maar slaagde er in om dit te winnen! Zo wint KOSK 2 dus met 3,5 – 2,5 van KGSRL 3. Door deze overwinning staat KOSK 2 op de zesde plaats in het klassement.

KOSK 3 moest het in de eerste ronde opnemen tegen KGSRL 6. Erwin was hier als eerste klaar en hij had de punten gedeeld met zijn tegenstander. Dimitri en Glenn maakten er op het eerste en derde bord een hevige strijd van maar ook zij moesten vrede nemen met remise. Het lot van de ploeg lag dus in de handen van Rudy. Hij had in het middenspel het initiatief gekregen en bouwde mooi aan een aanval, die hem het volle punt opleverde. Zo wint KOSK 3 dus met 2,5 – 1,5 van KGSRL 6. Door deze overwinning staat KOSK 3 op de vijfde plaats in het klassement.

KOSK 4 moest het in de eerste ronde opnemen tegen Estaimpuis 1. KOSK 4 kwam hier op achterstand nadat Thomas zijn tegenstander zijn ontwikkelingsvoorsprong goed uitbuitte. Tom kon echter al snel de bordjes terug in evenwicht brengen nadat zijn tegenstander een stuk had geofferd om … schaak te geven. Frederik zijn partij kwam traag op gang maar eenmaal het vuur in de stelling zat nam Frederik het initiatief en werkte hij zijn partij mooi af. Het lot van de ploeg lag nu in handen van Michaël. Hij speelde een mooie aanvallende partij waarbij hij eerst een stuk tegen twee pionnen won. Michaël zette zijn aanval echter voort en toen hij een toren won was de buit binnen. Zo wint KOSK 4 dus met 3 - 1 van Estaimpuis 1. Door deze overwinning staat KOSK 4 op de vierde plaats in het klassement.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen KGSRL 9. Daar was KOSK 5 op alle borden duidelijk sterker dan hun tegenstander. Ook op de borden kwam dit tot uiting want Brian, Luc Pierloot, Luc Vandevelde en Cedric wonnen hun partij. Zo wint KOSK 5 dus met 4 – 0 van KGSRL 6. Door deze overwinning staat KOSK 5 op de tweede plaats in het klassement.

De volgende gaat door op zondag 7 oktober 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël