Interclub Ronde 1

Op zondag 29 september stond de eerste ronde van de interclub op het programma. De meeste KOSK-ploegen mistten hun start niet!

KOSK 1 moest het in de eerste ronde opnemen tegen titelfavoriet Deurne 1. Dit duel begon met remises van Benjamin D, Benjamin Decrop, Gert-Jan en Mehdi. Daarna bracht Rabah KOSK 1 op voorsprong met een mooie overwinning. Nu was het bang afwachten wat er zou gebeuren op de andere borden want Yen en Tijs leken verloren te staan en Steven stevende af op remise. Tijs slaagde er echter in om nog op een mat truc te spelen. Zijn tegenstander zag die over het hoofd en zo kon Tijs alsnog winnen en stond KOSK 1 4 – 2 voor. Kort daarna deelde Steven de punten met zijn tegenstander waardoor de overwinning een feit was. Yen speelde nog lang door en slaagde erin om zijn slechte positie toch remise te houden. Zo wint KOSK 1 dus verrassend met 5 – 3 van Deurne 1! Dankzij deze overwinning staat KOSK 1 op de vierde plaats in het klassement.

KOSK 2 kreeg KISK 1 over de vloer. Dit was geen gemakkelijke ploeg om tegen te beginnen want veel punten scoorde KOSK 2 de afgelopen jaren niet tegen KISK 1. Ook nu begon het duel niet goed want na nederlagen van Frederik en Ruben keek KOSK 2 al tegen een 0 – 2 achterstand aan. Dag moest zich tevredenstellen met remise waardoor de druk bij de drie overige spelers alleen maar groeide. KOSK 2 zette dan echter de remonte in. Eerst won Stephane zijn partij en kort daarna won ook Dimitri waardoor de bordjes terug in evenwicht gingen. Thomas zijn partij zou dus de beslissing brengen maar meer dan remise zat er niet in. Zo speelt KOSK 2 dus 3 – 3 gelijk tegen KISK 1. Door dit gelijkspel staat KOSK 2 op de negende plaats in het klassement.

KOSK 3 kreeg het bezoek van KISK 2. Dit duel begon met een puntendeling van Danny na een vrij gesloten partij. Daarna kwam KOSK 3 op voorsprong na een overwinning van Karel. Michaël bezorgde KOSK 3 de overwinning. In zijn partij stond hij beter en toen zijn tegenstander een mat in één mistte, was de overwinning binnen. Uiteindelijk kon KISK 2 nog milderen door te winnen op het tweede bord. Daar had Erwin een tactisch trucje over het hoofd gezien en een stuk verloren. Zo wint KOSK 3 dus met 2,5 – 1,5 van KISK 2. Dankzij deze overwinning staat KOSK 3 op de zesde plaats in het klassement.

KOSK 4 kreeg het bezoek van KISK 3. Daarin bracht Rudy KOSK 4 op voorsprong. Niet lang daarna verdubbelde Alex die score na een mooie aanval. Glenn zorgde voor de overwinning nadat hij zijn tegenstander helemaal had weggespeeld. Brian moest eigenlijk de kers op de taart zetten maar nadat hij twee stukken had gewonnen, blunderde hij zijn dame. Een pijnlijke nederlaag. Zo wint KOSK 4 dus met 3 – 1 van KISK 3. Dankzij deze overwinning staat KOSK 4 op de tweede plaats in het klassement.

Tot slot kreeg KOSK 5 het bezoek van Doornik 1. KOSK 5 bestond uit twee jeugdspelers aangevuld met Luc Pierloot en Luc Vandevelde. Voor de jeugdspelers Joran en Yixuan was dit de eerste kennismaking met de interclub. Beiden speelden een degelijke partij maar helaas bleek de tegenstand nog te sterk te zijn. Luc Vandevelde leek een goede stelling te hebben maar na een foutje viel zijn stelling helemaal in elkaar. Luc Pierloot kon de eer nog redden door de punten te delen met zijn tegenstander. Zo verliest KOSK 5 dus met 0,5 – 3,5 van Doornik 2. Door deze nederlaag staan ze op de elfde plaats in het klassement.

De volgende gaat door op zondag 13 oktober 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël