Interclub Ronde 2

Op zondag 7 oktober stond de tweede ronde van de interclub op het programma.

In deze ronde kon KOSK 2 eindelijk eens winnen van hun zwart beest KISK 1. Dit duel begon met twee remises. Zowel Thomas als Dimitri deelden de punten met hun tegenstander. Daarna kwam KOSK 2 op achterstand. Igor blunderde een stuk en moest daarna opgeven. Gelukkig kon Yen al snel de bordjes terug in evenwicht hangen. Karel kende een lastige middag maar hield uiteindelijk toch remise. Zo was het resultaat vna de ploeg net zoals vorige week afhankelijk van de uitslag van Tijs zijn partij. Tijs stond vrij vlug gewonnen maar maakte het zich daarna toch nog moeilijk. Gelukkig bleek zijn koningsaanval toch door te slaan. Zo wint KOSK 2 dus met 2,5 - 3,5 van KISK 2. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 2 naar de derde plaats in het klassement.

Ook KOSK 4 en KOSK 5 moesten het in deze ronde opnemen tegen een ploeg uit Ieper. Door allerhande afzeggingen begonnen beide ploegen verzwakt aan deze confrontatie. KOSK 4 moest het opnemen tegen KISK 2. Daarin deelde Michaël al vrij snel de punten met zijn tegenstander nadat de partij was afgevlakt. Ook Frederik deelde de punten met zijn tegenstander nadat ze in een gelijk toreneindspel waren terecht gekomen. Helaas verloren Cedric en Brian hun partij. Beide spelers blunderden en bleven met lege handen achter. Zo verliest KOSK 4 dus met 3 - 1 van KISK 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de vierde plaats in het klassement.

Voor KOSK 5 begon het duel tegen KISK 3 nog slechter. Zij konden slechts rekenen op drie spelers in plaats van de nodige vier. Bijgevolg begonnen ze dan ook met een 1 – 0 achterstand. De overige spelers konden die achterstand niet ombuigen. Danny deelde nog de punten met zijn tegenstander maar Bjorn en Danny verloren hun partij ondanks hun sterke spel. Zo verliest KOSK 5 dus met 3,5 – 0,5 van KISK 3. Door deze nederlaag zakt KOSK 5 naar de vierde plaats in het klassement.

KOSK 1 stond voor het belangrijk (degradatie)duel tegen Waregem 1. Het duel begon uitstekend voor KOSK 1. Dirk deelde eerst nog de punten met zijn tegenstander maar daarna brachten Gert-Jan, Steven Beuselink, Steven Vanden Bussche KOSK 1 op een comfortabele voorsprong. Waregem 1 leek nog even terug te komen toen Rabah zijn partij verloor maar na een overwinning van Benjamin Decrop waren de matchpunten binnen. Waregem 1 kon de schade nog beperken want Ruben en Benjamin Defromont verloren hun partij. Zo wint KOSK 1 dus met 3,5 – 4,5 van Waregem 1. Dankzij deze overwinning blijft KOSK 1 op de zevende plaats staan in het klassement.

Tot slot moest KOSK 3 het opnemen tegen LSV – Chesspirant 3. In dit duel kwam KOSK 3 op voorsprong nadat Glenn vanuit de London een mooie aanval kon opzetten en die ook afronden. Helaas kwam LSV – Chesspirant 3 terug op gelijke hoogte nadat Erwin zijn partij verloor. Nadien deelde Rudy de punten met zijn tegenstander waarna het ploegresultaat afhing van het resultaat van Luc. Luc was scherp begonnen aan zijn partij en leek al snel op weg naar winst. Echter tegen de tijdsnoodfase liet hij zijn tegenstander terug in de partij komen. Het was echter van korte duur want de tijdsnoodfase maakte Luc de partij mooi uit. Zo wint KOSK 3 dus met 1,5 – 2,5 van LSV – Chesspirant 3. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 3 naar de derde plaats in het klassement.

De volgende ronde vindt plaats op 28 oktober 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël