Interclub Ronde 2

Op zondag 13 oktober stond de tweede ronde van de interclub op het programma. Daarin trokken alle ploegen naar Brugge maar het was vooral de gsm die centraal stond.

KOSK 3 nam het in deze ronde op tegen KBSK 4. KOSK 3 kwam hier op achterstand nadat Erwin zich onwel voelde en het stukoffer van zijn tegenstander daardoor onvoldoende kon pareren. Hekuran en Gaitan konden deze achterstand niet ombuigen. Ze kwamen niet verder dan remise. KOSK 3 kon toch nog een gelijkspel in de wacht slepen dankzij de gsm. Roel zijn stelling stond redelijk gelijk maar dan ging de gsm van zijn tegenstander af. Roel kende geen genade en eiste het punt op. Zo speelt KOSK 3 dus 2 – 2 gelijk tegen KBSK 4. Door dit gelijkspel klimt KOSK 3 naar de derde plaats in het klassement.

KOSK 2 nam het in deze ronde op tegen KBSK 3. Daarin kwam KOSK 2 op een dubbele achterstand nadat Thomas en Werner hun partij verloren. Dan kwam er opnieuw een gsm-moment. De gsm van Michael zijn tegenstander ging af. Hij toonde echter dat zijn gsm afstond maar toch een geluidje produceerde. Dit was voldoende voor de scheidsrechter om de partij verder te laten spelen maar Michael zijn tegenstander kreeg wel een tijdsstraf van 10 minuten. Het leek ons een vreemde beslissing en het hielp ook niet echt want Michael verloor uiteindelijk zijn partij. Michaël zorgde nog even voor hoop door zijn partij te winnen maar Dimitri en Frederik konden de nederlaag niet meer afwenden. Ze kwamen beide niet verder dan remise. Zo verliest KOSK 2 dus met 4 – 2 van KBSK 3. Ondanks deze nederlaag stijgt KOSK 2 naar de achtste plaats in het klassement.

KOSK 1 nam het in deze ronde op tegen KBSK 2. Deze confrontatie begon met een remise van Ruben en van Dirk. Daarna kwam KOSK 1 op voorsprong nadat Yen zijn partij winnend afsloot. Helaas was het van korte duur want Gert-Jan verloor zijn partij en daarna deelde Tijs de punten met zijn tegenstander. Zo hadden we een gelijke tussenstand en waren er nog drie partijen bezig. Helaas verloren beide Benjamins hun partij waardoor ook de nederlaag een feit was. Rabah kon nog milderen door zijn complexe partij winnend af te sluiten. Zo verliest KOSK 1 dus met 4,5 – 3,5 van KBSK 2. Ondanks deze nederlaag blijft KOSK 1 op de vierde plaats staan in het klassement.

KOSK 4 moest het in deze ronde opnemen tegen KBSK 5. In dit duel kwam KOSK 4 op voorsprong na een overwinning van Rudy. Hij strafte heel goed de onnauwkeurige zetten van zijn tegenstander af. Alex verdubbelde daarna de score. KBSK 5 kwam nog even terug in de partij nadat Glenn zijn partij verloor. Brian zorgde echter voor de overwinning door zijn partij winnend af te sluiten. Zo wint KOSK 4 dus met 1 – 3 van KBSK 5. Door deze overwinning wordt KOSK 4 de nieuwe leider in het klassement.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen KBSK 7. Daarin kwam KOSK 5 op achterstand nadat Storm zijn partij verloor. De andere jeugdspeler Yixuan kon dit echter rechttrekken door haar partij te winnen. Daarna deelde Karel de punten met zijn tegenstander en was het uitkijken naar het resultaat van Luc. Zijn partij kende wisselende kansen maar uiteindelijk eindigde zijn partij op remise. Zo speelt KOSK 5 dus 2 – 2 gelijk tegen KBSK 7. Door dit gelijkspel klimt KOSK 5 naar de negende plaats in het klassement.

De volgende ronde vindt plaats op 20 oktober 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël