Interclub Ronde 3

Op zondag 28 oktober stond de derde ronde van de interclub op het programma. Daarin wonnen KOSK 1, 2 en 3 overtuigend.

KOSK 1 moest het in deze ronde opnemen tegen Wachtebeke 2. Op papier moest dit een haalbare kaart zijn en KOSK 1 kwam ook 2 – 0 voor nadat Ruben en Mehdi hun partij wonnen. Daarna kwam Wachtebeke terug in de match nadat Steven zijn partij verloor. Dit bleek slechts een opflakkering want nadien wonnen Bruno en Yen hun partij en tussendoor had Benjamin de punten gedeeld met zijn tegenstander. Zo was de overwinning al binnen. Rabah en Gert-Jan speelden hun eindspel nog lang door maar moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met remise. Zo wint KOSK 1 dus met 5,5 – 2,5 van Wachtebeke 2. Door deze overwinning klimt KOSK 1 naar de vierde plaats in het klassement.

KOSK 2 kreeg het bezoek van Wachtebeke 3. Ook dit moest een haalbare kaart zijn. KOSK 2 kwam dan ook al snel 2 – 0 voor nadat Joachim en Erwin hun partij wisten te winnen. Daarna volgde nog een puntendeling van Dimitri en was het uitkijken naar Tijs, Igor en Michael. Uiteindelijk wisten ze alle drie te winnen zij het niet zonder slag of stoot. Zo wint KOSK 2 dus met 5,5 – 0,5 van wachtebeke 3. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 2 naar de tweede plaats in het klassement.

KOSK 3 kreeg het bezoek van Wachtebeke 4. Deze confrontatie begon uitstekend want Wachtebeke 4 was met slecht drie spelers afgezakt naar Oostende. Zo begon KOSK 3 dus met een 1 – 0 voorsprong aan het duel. Patrick verdubbelde de score nadat zijn tegenstander nog onortodox en incorrect offerde. Het werd nog even spannend toen Rudy zijn partij verloor maar Luc zorgde voor de overwinning door zijn partij te winnen. Zo wint KOSK 3 dus met 3 – 1 van Wachtebeke 4. Dankzij deze overwinning blijft KOSK 3 op de derde plaats staan in het klassement.

KOSK 4 moest de streekderby spelen tegen Bredene 1. Dit duel begon niet goed. Michaël miste een tussenzetje in een afruilmanouevre waardoor hij een stuk en de partij verloor. Daarna kwam Tom gewonnen te staan maar wegens tijdsgebrek deelde hij de punten met zijn tegenstander. De nederlaag was een feit nadat Brian een grapje van zijn tegenstander over het hoofd zag. Tot slot deelde Thomas de punten met Maarten. Zo verliest KOSK 4 met 1 – 3 van Bredene 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de achtste plaats in het klassement.

Tot slot moest ook KOSK 5 de streekderby spelen tegen Bredene 2. Daarin kwam KOSK 2 op voorsprong nadat Cedric zijn partij won. Bredene 2 kwam echter terug op gelijke hoogte nadat Danny een pion en uiteindelijk de partij verloor. Na een puntendeling van Bjorn, lag het lot van de ploeg in de handen van Benny. Helaas bleek zijn tegenstander te sterk om moest hij de duimen leggen. Zo verliest KOSK 5 dus met 1,5 – 2,5 van Bredene 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 5 naar de zevende plaats in het klassement.

De volgende ronde vindt plaats op zondag 18 november.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël