Interclub Ronde 3

Op zondag 20 oktober stond de derde ronde van de interclub op het programma. Daarin konden KOSK 1 en KOSK 3 zorgen voor een kleine stunt.

KOSK 1 kreeg in deze ronde het bezoek van Brasschaat 1. Op papier was Brasschaat 1 een stuk sterker maar het was KOSK 1 die op een dubbele voorsprong kwam nadat Stephane en Mehdi hun partij konden winnen. Na een remise van Benjamin Decrop kwam Brasschaat terug in de wedstrijd toen Rabah zijn partij verloor. Gert-Jan zorgde met een overwinning terug voor een dubbele voorsprong. Helaas verloren Yen en Tijs daarna hun partij waardoor het resultaat van de ploeg afhing van Benjamin Defromont. Hij kwam in een toreneindspel waarbij hijzelf nog de h- en f-pion had, terwijl zijn tegenstander geen pionnen meer had. Theoretisch is dit remise maar Benjamin probeerde toch nog om te winnen. Helaas kende zijn tegenstander de plannen om dit remise te houden. Zo spelen KOSK 1 en Brasschaat 1 dus 4 – 4 gelijk. Ondanks dit gelijkspel zakt KOSK 1 naar de zevende plaats in het klassement.

KOSK 3 kreeg het bezoek van Leuze 1. Dit is op papier de sterkste ploeg van de reeks en torenhoog favoriet voor de titel. Het duel begon ook niet goed toen Erwin zijn partij verloor. Gelukkig kon Michaël stunten door een tegenstander met 300 elo punten meer te verslaan. Daarna overleefde Karel een aanval in de gesloten Siciliaan maar stelde zich vrij snel tevreden met een remise in het toreneindspel. Ook Hekuran deelde de punten met zijn tegenstander na een complex dame-eindspel. Zo speelt KOSK 3 dus 2 – 2 gelijk tegen Leuze 1. Door dit gelijkspel blijft KOSK 3 op de derde plaats staan in het klassement.

KOSK 2 kreeg het bezoek van MSV 1. Dit duel begon niet zo goed want Dag verloor zijn partij. Daarna zorgden Dimitri en Thomas voor de kentering. Zij wonnen hun partij en toen Ruben enigszins verrassend ook zijn partij won, was het eerste matchpunt al binnen. Het werd nog even spannend toen Alex zijn partij verloor maar Frederik was in een toreneindspel terecht gekomen dat hij niet meer kon verliezen. Hij probeerde nog om te winnen maar moest vrede nemen met remise. Zo wint KOSK 2 dus met 3,5 – 2,5 van MSV 1. Door deze overwinning blijft KOSK 2 op de achtste plaats staan in het klassement.

KOSK 4 kreeg het bezoek van Deinze 1. Daarin kon Danny met een stuk achter toch zijn partij winnen. Dit was nodig want KOSK 4 was op achterstand gekomen na een nederlaag van Glenn. Daarna besloot Rudy om de punten te delen met zijn tegenstander in een gelijke stelling. Zo lag de druk bij Brian. Hij had een stelling die moeilijk te winnen was maar ook moeilijk te verliezen. Helaas blunderde Brian waardoor hij toch verloor. Zo verliest KOSK 4 met 1,5 – 2,5 van Deinze 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de vierde plaats in het klassement.

Tot slot kreeg KOSK 5 het bezoek van Kortrijk 1. Dit was het duel tussen twee jeugdploegen. Helaas bleek de jeugd van Kortrijk iets sterker te zijn. Joran won nog zijn partij maar Storm en Yixuan verloren hun partij. Op het eerste bord verloor Luc Pierloot ook tegen een veel sterkere tegenstander. Zo verliest KOSK 5 dus met 1 – 3 van Kortrijk 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 5 naar de tiende plaats in het klassement.

De volgende ronde vindt plaats op zondag 17 november 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël