Interclub Ronde 4

Op zondag 18 november stond de vierde ronde van de interclub op het programma.

KOSK 2 was nog ongeslagen en moesten hun leidersplaats verdedigen in en tegen Landegem 1. KOSK 2 kwam op voorsprong nadat Dimitri zijn partij won. Landegem kon de bordjes echter terug in evenwicht brengen nadat Igor verloor van de “Zwarte Leeuw”. Daarna volgde nog een remise van Glenn nadat hij de winnende zet miste. Daarna was het lang wachten op de andere borden. Het was Yen die als volgende klaar was. Met wat geluk had hij zijn partij winnend afgesloten en bracht KOSK 2 terug op voorsprong. Steven kon zijn voorbeeld niet volgen want in een betere stelling moest hij eeuwig schaak toelaten. Zo lag het lot van de ploeg in handen van Tijs. Hij was in een toreneindspel terecht gekomen met een pionnetje meer en dat pionnetje bleek voldoende voor de winst. Zo wint KOSK 2 dus met 2 – 4 van Landegem 1 en wordt alleen leider.

KOSK 1 stond dan weer voor de lastige verplaatsing naar Hoboken 1. Hoboken was echter verzwakt waardoor er wel kansen lagen. Helaas draaide het anders uit. Rabah, Benjamin Decrop en Gert-Jan verloren van sterke tegenstanders. Dit werd nog rechtgezet door Benjamin Defromont, Ruben en Dag. Na een remise van Dirk gingen de bordjes in evenwicht maar Steven verloor zijn partij. Hierdoor verliest KOSK 1 met 4,5 – 3,5 van Hoboken 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 1 naar de zesde plaats.

KOSK 3 moest het opnemen in en tegen Landegem 3. Erwin was hier als eerste klaar en hij had de punten gedeeld met zijn tegenstander. Roel kwam in een eindspel met gelijk materiaal en ook hier besloten de spelers om de punten te delen. Daarna kwam KOSK 3 op voorsprong nadat Rudy zijn gewonnen stelling mooi afwerkte. Landegem 3 kon echter nog gelijk maken nadat Luc een foutje maakte en zijn partij verloor. Zo spelen KOSK 3 en Landegem 3 dus 2 – 2 gelijk. Door dit gelijkspel blijft KOSK 3 op de derde plaats staan in het klassement.

Ook KOSK 4 moest het opnemen in en tegen Landegem. Zij bekampten er de vierde ploeg. KOSK 4 kwam op voorsprong nadat Michaël zijn partij won. Helaas bleef deze voorsprong niet lang behouden want kort na de overwinning van Michaël ging Thomas door zijn vlag. In de tijdsnoodfase weigerden zowel Frederik als Tom remise. Al had Frederik wat langer tijd moeten nemen om over het voorstel na te denken. Hij kon namelijk een stuk winnen maar speelde a tempo iets ander. Dit brak hem uiteindelijk zuur op want hij verloor zijn partij. Ondertussen was Tom in een gewonnen eindspel terecht gekomen maar toen sloeg de vermoeidheid toe. Hij vond de goede zetten niet meer en deelde uiteindelijk de punten met zijn tegenstander. Zo verliest KOSK 4 dus met 2,5 – 1,5 van Landegem 4. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de negende plaats in het klassement en begint het degradatiespook om de hoek te loeren.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen in en tegen Waregem 2. Helaas toonde Waregem 2 zich veel sterker. Brian, Cedric en Benny beten in het zand. Luc kon echter nog de eer redden door zijn partij winnend af te sluiten. Zo verliest KOSK 5 dus met 3 – 1 van Waregem 2. Ondanks deze nederlaag blijft KOSK 5 op de zevende plaats staan in het klassement.

De volgende ronde vindt plaats op zondag 2 december 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël