Interclub Ronde 4

Op zondag 17 november stond de vierde ronde van de interclub op het programma. Daarin kon geen enkele ploeg winnen maar stuntte KOSK 1 bijna.

KOSK 1 moest het in deze ronde opnemen tegen Gent 2. Op papier waren de ploegen aan elkaar gewaagd maar KOSK 1 liep al snel 0 – 3 uit na overwinningen van Ruben, Gert-Jan en Tijs. Na een nederlaag van Steven een remise van Yen was er nog één matchpunt nodig om de wedstrijd te winnen. Het werd echter nog razend spannend want na nederlagen van Dirk en Benjamin stond het plots 3,5 – 3,5. Alle druk lag dus op de schouders van Rabah. Hij kwam in een eindspel waarin hij plots een kwaliteit verloor. Rabah bleef echter vechten en hield de stelling remise! Zo spelen Gent 2 en KOSK 1 dus 4 – 4 gelijk. Door dit gelijkspel klimt KOSK 1 naar de zesde plaats in het klassement.

KOSK 2 moest het in deze ronde opnemen tegen Landegem 1. KOSK 2 was verzwakt afgezakt naar Landegem en dat liet zich ook voelen aan de borden. De jeugdspelers Alex en Dimitri konden de eer nog redden door respectievelijk te winnen en remise te spelen maar voor Dag, Michael, Frederik en Hekuran woog de tegenstand te zwaar. Zo verliest KOSK 2 dus met 4,5 – 1,5 van Landegem 1. Ondanks deze nederlaag stijgt KOSK 2 naar de zevende plaats in het klassement.

KOSK 3 moest het in deze ronde opnemen tegen Landegem 2. In dit duel kwam Roel slechter uit de opening maar dit weerhield Tom en Thomas er niet van om de punten al snel te delen met hun tegenstander. Roel kon het tij niet meer keren en verloor dan ook zijn partij. Zo kwam de druk op de schouders van Michaël te liggen. Hij weigerde remise en in de tijdsnood werd er afgeruild naar een toreneindspel. Daarin stond Michaël zijn koning veel actiever waardoor hij het toreneindspel tot een goed einde kon brengen. Zo speelt KOSK 3 dus 2 – 2 gelijk tegen Landegem 2. Door dit gelijkspel blijft KOSK 3 op de derde plaats staan in het klassement.

KOSK 4 moest het in deze ronde opnemen tegen Landegem 3. Daarin kwam KOSK 3 op achterstand na een nederlaag van Brian. De andere spelers moesten nu proberen om deze nederlaag goed te maken maar Rudi en Glenn raakten niet verder dan remise. Al mocht Glenn daar blij mee zijn want hij nam nogal wat risico‘s in de zoektocht naar de overwinning. Alles hing nu af van Hugo. Hij was in een eindspel gekomen met een dame en een loper tegen een loper en twee torens. Hugo had echter te veel pionnen weggegeven waardoor hij de nederlaag niet kon afwenden. Zo verliest KOSK 4 dus met 3 – 1 van Landegem 3. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de achtste plaats in het klassement.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen Tielt 1. Dit duel begon heel slecht want niemand had Storm verwittigd dat hij moest spelen. KOSK 5 moest bijgevolg afzakken naar Tielt met een speler minder en startte dus met een 1 – 0 achterstand. De andere spelers konden deze achterstand niet meer ombuigen. Patrick en Benny verloren hun partij. Gelukkig kon Stefaan nog de eer redden door de punten te delen met zijn tegenstander. Zo verliest KOSK 5 dus met zware 3,5 – 0,5 cijfers. Door deze nederlaag zakt KOSK 5 naar de laatste plaats in het klassement.

De volgende ronde vindt plaats op zondag 1 december 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël