Interclub Ronde 5

Op zondag 2 december stond de vijfde ronde van de interclub op het programma. Het werd echter een zondag in mineur.

Ongeslagen leider KOSK 2 moest het in deze ronde opnemen tegen Roeselare 1, die hun start hadden gemist. Helaas bleken ze zich ondertussen herpakt te hebben want ze wonnen met ruime cijfers van KOSK 2. Steven en Igor deelden nog de punten met hun tegenstander maar Yen, Tijs, Michael en Dimitri moesten hun meerdere erkennen. Zo verliest KOSK 2 dus met zware 1 – 5 cijfers. Door deze nederlaag zakt KOSK 2 naar de derde plaats.

KOSK 1 kreeg het bezoek van Temse 1. Op papier was dit een evenwaardige tegenstander. Het duel begon echter niet goed want Ruben verloor zijn partij. Na remises van Mehdi en Gert-Jan kon Rabah de bordjes terug in evenwicht brengen na een mooie overwinning. KOSK 1 kwam echter terug op achterstand na nederlagen van Dag en Benjamin Decrop. Zo moesten Benjamin Defromont en Werner nu winnen om nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Werner won zijn partij maar Benjamin moest vrede nemen met eeuwig schaak in een dame eindspel. Zo verliest KOSK 1 met 3,5 – 4,5 van Temse 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 1 naar de zevende plaats in het klassement.

KOSK 3 kreeg het bezoek van titelkandidaat MSV 1. KOSK 3 was echter niet van plan om zich zomaar te laten doen en na een hevige strijd eindigden de partij van Erwin, Glenn, Rudy en Roel op remise. Zo speelt KOSK 3 en MSV 1 dus 2 – 2 gelijk. Door dit gelijkspel blijft KOSK 3 op de derde plaats in het klassement staan.

KOSK 4 kreeg het bezoek MSV 2. Zij stonden laatst in het klassement maar dit gaf een vertekend beeld van die ploeg. Na een kleine drie uur spelen, deelden Tom en Thomas de punten met hun tegenstander. Frederik en Michaël vochten nog lang door maar beide moesten ook tevreden zijn met remise na een partij van bijna 50 zetten. Zo spelen KOSK 4 en MSV 2 dus 2 – 2 gelijk. Door dit gelijkspel klimt KOSK 4 naar de achtste plaats in het klassement.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen Roeselare 2. Het duel begon met een puntendeling van Brian. Daarna bracht Luc KOSK 5 op voorsprong nadat hij zijn partij winnend afsloot. André zorgde voor de overwinning door zijn partij te winnen. Roeselare kon de eer nog redden want Cedric verloor zijn partij. Zo wint KOSK 5 dus met 2,5 – 1,5 van Roeselare 2. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 5 naar de zevende plaats in het klassement.

De volgende ronde gaat door op zondag 3 februari 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël