Interclub Ronde 5

Op zondag 1 december stond de vijfde ronde en tevens laatste ronde voor de winterstop van de interclub op het programma.

Tijdens deze ronde kreeg KOSK 1 het bezoek van Temse 1. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en een razend spannend duel volgde. Afwisselende scores zorgden voor een 3,5 – 3,5 tussenstand. Zo hadden Benjamin Defromont, Gert-Jan en Yen gewonnen, terwijl Rabah, Tijs en Steven hadden verloren. Tussendoor had Benjamin Decrop de punten gedeeld met zijn tegenstander waardoor het eindresultaat afhing van Mehdi zijn partij. Hij was in een complex eindspel gekomen waarin hij iets beter stond. Mehdi zocht naar de winst en na lang spelen vond hij die ook. Zo wint KOSK 1 dus met 4,5 – 3,5 van Temse 1. Door deze overwinning klimt KOSK 1 naar de vierde plaats in het klassement.

KOSK 2 kreeg het bezoek van Roeselare 1. Ook hier waren de ploegen aan elkaar gewaagd en was de strijd razend spannend. Roeselare 1 kwam op een 2 – 3 voorsprong nadat Stephane, Ruben en Dag hun partij hadden verloren. Michael en Dimitri hadden dan weer gescoord voor KOSK 2. Zo lag het verdict van de ploeg in de handen van Frederik. Hij streed zeer lang voor de overwinning maar moest uiteindelijk vrede nemen met een puntendeling. Zo verliest KOSK 2 dus met 2,5 – 3,5 van Roeselare 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 2 naar de achtste plaats in het klassement.

KOSK 3 kreeg het bezoek van Zottegem 4. Op papier was KOSK 3 veel sterker maar in praktijk hadden de spelers van KOSK 3 hun handen vol met Zottegem 4. Robert won zijn partij tegen zijn jeugdige tegenstander nog redelijk vlot maar Hekuran, Hugo en Roel hadden het niet onder de markt. Na drie felbevochten partijen, deelden ze alle drie de punten met hun tegenstander. Zo wint KOSK 3 dus met 2,5 – 1,5 van Zottegem 4. Door deze overwinning klimt KOSK 3 naar de derde plaats in het klassement.

KOSK 4 kreeg het bezoek van Knokke 1. Op papier was KOSK 4 licht favoriet. Lange tijd leek KOSK 4 ook op weg naar de overwinning. Rudi had zijn partij gewonnen, terwijl Glenn en Brian de punten hadden gedeeld met hun tegenstander. De partij van Alex zou nu de beslissing brengen. Helaas voor KOSK 4 blunderde Alex waardoor hij zijn partij verloor. Zo speelt KOSK 4 dus 2 – 2 gelijk tegen Knokke 1. Door dit gelijkspel klimt KOSK 4 naar de zesde plaats in het klassement.

KOSK 5 kreeg het bezoek van Roeselare 2. Op papier was Roeselare 2 veel sterker en dat liet zich ook voelen aan de borden. Luc, Cedric en Benny verloren hun partij tegen een sterkere tegenstander. Een lichtpuntje was jeugdspeelster Yixuan die wist te winnen tegen een tegenstander met 400 elo punten meer. Zo verliest KOSK 5 dus met 1 – 3 van Roeselare 2. Door deze nederlaag blijven ze op de laatste plaats staan in het klassement.

De volgende ronde gaat door op zondag 19 januari 2020.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël