Interclub Ronde 6

Op zondag 3 februari stond de zesde ronde van de interclub op het programma.

KOSK 2 moest het daarin opnemen tegen Brasschaat 2. Op papier was KOSK 2 de betere ploeg en toonde dat ook op de borden. Tijs, Steven, Igor en Dimitri wonnen hun partij, terwijl Yen de punten deelde met zijn tegenstander. Enkel Frederik beet in het zand tegen een jeugdige tegenstander. Zo wint KOSK 2 dus met 1,5 – 4,5 van Brasschaat 2. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 2 naar de tweede plaats. Eigenlijk staan ze gedeeld eerste met LSV – Chesspirant 1 maar zij hebben een bordpunt meer dan KOSK 2.

KOSK 1 kende dan weer een lastige middag. Omdat er te veel spelers hadden afgehaakt, zakte KOSK 1 met twee spelers minder af naar The Belgian CC 1. Ze stonden voor een quasi onmogelijke opdracht. Nadat Benjamin en Mehdi verloren was het kalf al verdronken. Stephane, Ruben en Dag konden de eer nog wat redden door de punten te delen met hun tegenstander. Rabah was de enige KOSKer die zijn partij kon winnen. Zo verliest KOSK 1 dus met 5,5 – 2,5 van The Belgian CC 1. Door deze nederlaag zakt KOSK 1 naar de negende plaats en loert het degradatiespook om de hoek.

KOSK 3 moest het in deze ronde opnemen tegen Artevelde 1. In dit duel kwam KOSK 3 al snel op achterstand nadat Erwin blunderde. Roel leek op weg om de stand terug in evenwicht te brengen. Hij stond gewonnen (+3 volgens Fritz) maar speelde enkele mindere zetten waardoor zijn voordeel volledig verdween en uiteindelijk verloor hij zijn partij. Glenn raakte in een betere stelling niet verder dan remise en ook Rudy deelde de punten met zijn tegenstander. Zo verliest KOSK 3 dus met 1 – 3 van Artevelde 2. Ondanks de nederlaag blijft KOSK 3 op de derde plaats staan.

Ook KOSK 4 moest naar Artevelde. Zij bekampten er de tweede ploeg. KOSK 4 kwam hier op voorsprong nadat Michaël na een spectaculaire opening het eindspel goed uitmelkte. Artevelde 2 kwam terug op gelijke hoogt na een nederlaag van Tom. Hij weigerde remise maar blunderde enkele zetten later. In de partij van Michael bleef al het zware materiaal op het bord staan en stonden beide koningen slecht. Zetherhaling besliste de partij. Zo lag alle druk op de schouders van Thomas. Het eindspel met een loper en twee pionnen tegen een paard en een pion melkte hij nog lange tijd uit maar na 124 zetten moest hij toch in remise berusten. Zo speelt KOSK 4 dus 2 – 2 gelijk tegen Artevelde 2. Door dit gelijkspel blijft KOSK 4 op de achtste plaats staan.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen in en tegen Knokke 1. Op papier was Knokke 1 veel sterker dan KOSK 5 en dit was ook te voelen aan de borden. Brian kon zijn tegenstander nog op remise houden maar Luc Pierloot, Luc Vandevelde en Cedric verloren hun partij. Zo verliest KOKS 5 dus met 3,5 – 0,5 van Knokke 1. Ondanks de nederlaag blijft KOSK 5 op de zevende plaats staan.

De volgende ronde gaat door op zondag 10 februari 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël