Interclub Ronde 7

Op zondag 10 februari stond de zevende ronde van de interclub op het programma.

In deze ronde kreeg KOSK 1 het bezoek van Opwijk 1. Aangezien KOSK 1 naar de onderste regionen van het klassement was afgezakt, was puntenoogst noodzakelijk. Helaas begon dit duel dramatisch. Zowel Benjamin als Dag verloren redelijk snel en zo stond KOSK 1 al 0 – 2 in het krijt. Stephane kon milderen maar niet veel later verloor Ruben zijn partij. Daarna deelden Gert-Jan en Benjamin D. de punten met hun tegenstander. Zo stond het 2 – 4 en lag alle druk bij Rabah en Mehdi. Deze laatste kon een pionneneindspel omzetten in het volle punt. Rabah had de ganse partij zijn tegenstander langzaamaan weggedrukt en na de tijdsnoodfase won hij enkele pionnen en de partij. Zo speelt KOSK 1 dus 4 – 4 gelijk tegen Opwijk 1. Ondanks dit gelijkspel zakt KOSK 1 naar de tiende plaats in het klassement maar ze hebben al drie matchpunten voor op de voorlaatste.

KOSK 2 verging het heel wat beter zij stonden gedeeld eerste en kregen in deze ronde het bezoek van Izegem 1. Dimitri speelde opnieuw een sterke partij en bracht KOSK 2 op voorsprong. Daarna volgden remises (na een hevige strijd) van Michael, Steven en Igor. Yen bezorgde KOSK 2 de overwinning door zijn positionele partij te winnen. Tot slot deelde ook Tijs de punten met zijn tegenstander. Zo wint KOSK 2 dus met 4 – 2 van Izegem 1. Dankzij deze overwinning blijft KOSK 2 gedeeld eerste in het klassement.

KOSK 3 kreeg het bezoek van KGSRL 7. Daarin kwam KOSK 3 op achterstand nadat Erwin blunderde in een betere stelling. Die achterstand verdubbelde toen Glenn ook zijn partij verloor. Karel bracht de spanning terug door zijn partij te winnen nadat zijn tegenstander blunderde. Alle hoop was nu op Rudy gevestigd maar helaas bleek zijn tegenstander sterker te zijn. Zo verliest KOSK 3 dus met 1 – 3 van KGSRL 7. Door deze nederlaag zakt KOSK 3 naar de vierde plaats in het klassement.

KOSK 4 kreeg het bezoek van KGSRL 8. Daarin was Frederik als eerste klaar. In een gesloten stelling deelde hij de punten met zijn tegenstander. Daarna kwam KOSK 4 op achterstand. Thomas, die de ganse partij passief had gestaan, blunderde een pion en dat was voldoende voor zijn tegenstander om te winnen. Michaël kon de stand terug in evenwicht brengen nadat hij een eindspel met een paard tegen een loper tot een goed einde bracht. Brian en zijn tegenstander maakten er een heftige partij van maar uiteindelijk moesten ze in een ongelijk lopereindspel vrede nemen met remise. Zo speelde KOSK 4 dus 2 – 2 gelijk tegen KGSRL 8. Door dit gelijkspel blijft KOSK 4 op de achtste plaats in het klassement staan.

Tot slot kreeg KOSK 5 het bezoek van Izegem 2. Daarin was Roel als eerste klaar. Hij had de punten gedeeld met zijn tegenstander. Daarna kwam Izegem 2 op voorsprong nadat Luc Vandevelde zijn partij verloor. Cedric kon die misstap terug goed maken door zijn partij te winnen. Daarna lag het lot van de ploeg in de handen van Luc Pierloot. Hij speelde een goede partij maar na een foutje moest hij toch het onderspit delven. Zo verliest KOSK 5 met 1,5 – 2,5 van Izegem 2. Ondanks de nederlaag blijft KOSK 5 op de zevende plaats in het klassement staan.

De volgende ronde gaat door op zondag 24 februari 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël