Interclub Ronde 8

Op zondag 24 februari stond de achtste ronde van het clubkampioenschap op het programma. Daarin deed KOSK 1 een goede zaak, terwijl KOSK 2 zijn titelambities mag opbergen.

KOSK 2 moest het in deze ronde opnemen tegen LSV-Chesspirant 1. Beide ploegen stonden samen aan de leiding en dit was dus een rechtstreeks titelduel. Het duel begon met een remise van Yen en Igor, al leek die laatste wel over winstkansen te beschikken. Tegen de tijdsnoodfase waren de laatste drie borden vrij snel klaar. Thomas, Frederik en Michaël verloren hun partij en zo was het duel ook verloren. Tijs slaagde er nog in om de eer te redden door een verloren eindspel toch te winnen. Zo verliest KOSK 2 het titelduel van LSV-Chesspirant 1. Ze zakken daardoor naar de derde plaats en de titeldroom lijkt weg.

KOSK 1 deed dan weer een goede zaak met het oog op de degradatie door zijn duel tegen Deurne 1 te winnen. Stephane verloor zijn partij maar dit werd rechtgezet door knappe overwinningen van Rabah, Benjamin en Steven. Ook op de andere borden werd er hevig strijd geleverd maar de partijen van Gert-Jan, Mehdi, Ruben en Dag eindigden in remise. Zo wint KOSK 1 verrassend van Deurne 1 met 3 – 5. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 1 naar de negende plaats en zetten ze een heel grote stap richting behoud.

KOSK 3 nam het in deze ronde op tegen Aalter 2. Het duel begon met een nederlaag van Roel, die tegen een jeugdspeler de wet van de sterkste moest ondergaan. Glenn raakte niet voorbij zijn tegenstander. Ondanks zijn verwoede pogingen moest hij vrede nemen met remise. Nadat Brian ook zijn partij verloor, was ook het duel verloren. Dimitri redde echter de eer door in tijdsnood een remisevoorstel af te slaan en de gelijke stelling om te buigen in winst. Een knappe overwinning van Dimitri! Zo verliest KOSK 3 dus met 2,5 – 1,5 van Aalter 2. Door deze nederlaag zakt KOSK 3 naar de vijfde plaats.

KOSK 4 kwam in deze ronde niet in actie omdat ze bye waren. Door deze bye zakt KOSK 4 naar de tiende plaats.

KOSK 5 moest het in deze ronde opnemen tegen Aalter 3. Daar gebeurden toch wel wat verrassingen. Zo verloren de hogere elo's Luc en Cedric van lagere elo‘s maar de lagere elo‘s van de KOSK Benny en Bjorn wonnen dan weer tegen hogere elo‘s. Zo spelen KOSK 5 en Aalter 3 dus 2 – 2 gelijk. Door dit gelijkspel blijft KOSK 5 op de zevende plaats staan.

De volgende ronde gaat door op zondag 17 maart 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël