Interclub Ronde 9

Op zondag 17 maart stond de negende ronde van de interclub. Het werd echter geen te beste middag voor de KOSK ploegen.

Het beste resultaat kwam van KOSK 2. Zij namen het op in en tegen Wetteren 1. Op papier was KOSK 2 sterker en dit liet zich ook voelen aan de borden. Yen, Tijs en Steven wonnen hun partij, terwijl Igor en Michael de punten deelden met hun tegenstander. Een valse noot kwam er van Dimitri die zijn partij verloor. Zo wint KOSK 2 dus met 2 – 4 van Wetteren 1. Door deze overwinning blijft KOSK 2 derde staan in het klassement en ligt een top drie plaats voor het grijpen.

KOSK 4 moest het in deze ronde opnemen tegen leider KBSK 4. Deze ploeg was samen met Bredene 1 de sterkste van de reeks en het beloofde een lastige middag te worden. KOSK 4 bood echter dapper weerwerk. Frederik, Tom en André boden hevig weerwerk en zagen dit beloont met een half puntje. Helaas beet Brian in het zand. Zo verliest KOSK 4 dus met 2,5 – 1,5 van KBSK 4. Ondanks die nederlaag blijft KOSK 4 op de tiende plaats staan in het klassement. Ze hoeven echter niet meer te vrezen voor de degradatie want door de nederlaag van Tielt 1, kan KOSK 4 niet meer ingehaald worden.

KOSK 1 nam het in deze ronde op in en tegen leider Borgerhout 1. Die ploeg stond aan de leiding en dat was niet voor niets. De KOSKers vochten voor wat ze waard waren maar Rabah, Benjamin, Bruno, Dirk en Dag moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstander. Benjamin en Gert-Jan konden de eer nog wat redden door hun partij te winnen. Ten slotte deelde Ruben de punten met zijn tegenstander. Zo verliest KOSK 1 dus met 5,5 – 2,5 van Borgerhout 1. Ondanks deze nederlaag blijft KOSK 1 op de negende plaats staan in het klassement.

KOSK 3 moest het in deze ronde opnemen in en tegen Wetteren 4. Op papier was die ploeg sterker dan KOSK 3 en helaas bleek dat ook zo te zijn in de praktijk. Rudy hield zijn tegenstander nog op remise maar Glenn, Luc en Benny verloren hun partij. Zo verliest KOSK 3 dus met 0,5 – 3,5 van Weteren 4. Door deze nederlaag zakt KOSK 3 naar de zevende plaats in het klassement.

Tot slot moest KOSK 5 het opnemen tegen KBSK 6. Op papier waren de ploegen aan elkaar gewaagd maar KOSK 5 kende een volledige offday. Cedric, Danny en Bjorn verloren hun partij tegen gelijkwaardige tegenstanders. Luc kon de eer nog redden door de punten te delen met zijn tegenstander. Door deze nederlaag zakt KOSK 5 naar de achtste plaats in het klassement.

Op zondag 31 maart staat de voolaatste ronde van de interclub geprogrammeerd.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël