Interclub Ronde 9

Op zondag 8 maart stond de negende ronde van de interclub op het programma.

Daarin deed KOSK 2 een slechte zaak door zwaar te verliezen van Izegem 1. De ellende begon nog voor de partijen begonnen waren. KOSK 2 stond namelijk op het verkeerde adres. Toen KOSK 2 eindelijk op het correcte adres aankwam, starten de KOSKers de partijen met een kleine 20 minuten minder op de klok. KOSK 2 kwam daarna op een dubbele achterstand nadat Michael eerst remise weigerde en twee zetten later een stuk blunderde en Dimitri leek beter te staan na de opening maar blunderde in tijdsnood. Thomas bracht KOSK 2 terug in de match nadat hij zijn partij won dankzij een blunder van zijn tegenstander. Echter kort daarna verloor Ruben zijn partij waardoor een matchpunt nog het hoogt haalbare was. Frederik kon echter een eeuwig schaak niet verhinderen waardoor de nederlaag een feit was. Om het drama te voltrekken, slaagde Michaël erin om zijn gewonnen partij toch nog te verliezen. Zo verliest KOSK 2 dus met 4,5 – 1,5 van Izegem 1. Door die nederlaag zakt KOSK 2 naar de elfde plaats in het klassement en is het plots in acuut degradatiegevaar.

Voor KOSK 1 gaat het dan weer voor de wind. In deze ronde moesten ze het opnemen in en tegen LSV-Chesspirant en ze versloegen die ploeg met ruime cijfers. Yen en Tijs deelden nog de punten met hun tegenstander maar Rabah, Benjamin, Dirk, Gert-Jan en Stephane wonnen hun partij. Alex zorgde nog voor een valse noot door zijn partij te verliezen. Zo wint KOSK 1 dus met ruime 2 – 6 cijfers van LSV-Chesspirant. Door deze overwinning blijft KOSK 1 op de tweede plaats staan in het klassement.

KOSK 3 nam het in deze ronde op in en tegen KGSRL 5. Op papier was KGSRL 5 sterker maar in praktijk toonden de KOSKers zich sterker. Brian, Roel en Tristan wonnen hun partij, al kende Tristan daarin de nodige meeval. Hekuran deelde op het eerste bord de punten met zijn tegenstander. Zo wint KOSK 3 dus met 0,5 – 3,5 van KGSRL 5. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 3 naar de zesde plaats in het klassement.

KOSK 4 nam het in deze ronde op in en tegen KGSRL 7. Dit was een zeer sterke ploeg die niet voor niets op de eerste plaats stond in het klassement. Dit liet zich ook voelen aan de borden. Glenn, Rudy en Hugo verloren hun partij. Gaitan kon de eer nog redden door de punten te delen met zijn tegenstander. Zo verliest KOSK 3 dus met ruime 3,5 – 0,5 cijfers van KGSRL 7. Door deze nederlaag zakt KOSK 4 naar de negende plaats in het klassement.

Tot slot nam KOSK 5 het op tegen KGSRL 12. Dit was geen zo'n sterke ploeg en de KOSKers kenden ook geen medelijden. Patrick, Cedric en Storm wonnen hun partij, terwijl Luc de punten deelde met zijn tegenstander. Zo wint KOSK 5 dus met 0,5 – 3,5 van KGSRL 12. Dankzij deze overwinning klimt KOSK 5 naar de negende plaats in het klassement.

Op zondag 15 maart staat de voolaatste ronde van de interclub geprogrammeerd.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël