Fisher random Ronde 1

Op vrijdag 17 mei stond de eerste ronde van de Fischer random op het programma. Voor dit tornooi daagden 10 spelers op en werd er besloten om een round robin te spelen om 5 minuten en 3 seconden.

De grote favorieten voor dit tornooi waren Benjamin en Ian. Echter moest Ian al achtervolgen na de eerste ronde. Hij kwam namelijk niet verder dan remise tegen Alex. In de derde ronde kwam Ian op een nog grotere afstand te staan nadat hij het onderlinge duel tegen Benjamin verloor. Benjamin hield zijn maximum tot ronde 5. Daarin verloor hij namelijk van Olivier. Zo kwam ook de spanning terug in het tornooi want Ian en Dimitri volgden nu op een half punt van Benjamin.

In de volgende 4 ronden liet Benjamin echter niets meer liggen waardoor hij het tornooi won. Ook Dimitri en Ian lieten niets meer liggen en mochten in de laatste ronde onderling uitmaken wie tweede zou worden. In dit duel toonde Dimitri zich de betere en eindigde zo op de tweede plaats met een half puntje minder dan Benjamin. Daarmee kroonde hij zich tot winnaar van de B-reeks. Ian werd derde. Alex speelde ook een goed tornooi. Hij eindigde vijfde en werd daarmee winnaar van de C-reeks. Deze stand is meteen ook de eerste tussenstand in het algemeen klassement.

De volgende ronde gaat door op vrijdag 31 mei 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël