Fischer random Ronde 2

Op vrijdag 31 mei stond de tweede ronde van de Fischer random op het programma. Dit was tevens het zesde tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”. Voor dit tornooi daagde 11 spelers op. Deze werd er geopteerd om vijf ronden te spelen op 10 minuten + 5 seconden per zet.

De grote favorieten om het tornooi te winnen waren Benjamin en Ian. Voor Ian begon het tornooi echter zeer slecht. Hij verloor namelijk zijn partij van Olivier. Ook in de tweede ronde kreeg Ian een lastige tegenstander. Hij moest het namelijk opnemen tegen Thomas. Deze keer liet Ian zich niet verrassen en won hij de partij. Na deze ronde waren er nog twee leiders : Benjamin en Glenn.

In de derde ronde moesten de leiders het uiteraard tegen elkaar opnemen. Glenn speelde een sterke partij maar liet zich toch ringeloren. Zo werd Benjamin alleen leider en in de vierde ronde moest hij de topper tegen Ian spelen. De spelers kwamen in een gelijk loper eindspel, dat beter werd gespeeld door Ian. Hij won dan ook de partij en beende Benjamin zo bij aan de kop van het klassement. In de laatste ronde mochten Glenn en Olivier nog eens proberen te stunten. Ze moesten het respectievelijk opnemen tegen Ian en Benjamin. Geen van hen kon echter stunten en zo eindigden Ian en Benjamin samen op de eerste plaats. Door het scheidingsysteem werd Ian de kampioen. Thomas, Michaël en Tom eindigde samen op de derde plaats.

In het algemeen klassement is Benjamin kampioen geworden. Hij heeft anderhalf punt voorsprong op Ian en op Dimitri, die daarmee kampioen werd van de B-reeks. Alex werd kampioen in de C-reeks.

In de “Best of Ten” blijft Benjamin leider in de +1900 categorie. Hij heeft negen punten voorsprong op Yen en elf op Ian. In de +1600 categorie blijft Thomas leider. Hij heeft twaalf punten voorsprong op Michaël en vijftien op Dimitri. In de -1600 categorie blijft Alex leider. Hij heeft tien punten voorsprong op Patrick. Gaitan is hier derde en volgt op eenentwintig punten.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël