Rapid Ronde 1

Op vrijdag 12 april stond de eerste ronde van de rapid op het programma. Dit was tevens het eerste tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”. Deze ronde kende een grote opkomst met maar liefst 21 spelers!

De grote favorieten om het tornooi te winnen waren Benjamin, Yen, Steven en Igor. Dat zij het echter niet zomaar cadeau zouden krijgen bleek al in de eerste ronde toen Steven verloor van het jeugdig talent Alex. De andere favorieten kwamen de eerste ronde door zonder kleerscheuren. Echter in de tweede ronde moest Yen de rol lossen bovenaan het klassement. Hij verloor namelijk van Glenn. Ook Igor verloor punten. Hij raakte niet verder dan remise tegen Olivier. Van de favorieten bleef zo enkel Benjamin ongeslagen. Aan de kop van het klassement kreeg hij het gezelschap van enkele outsiders : Thomas en Glenn.

In de derde ronde werd dan de topper gespeeld tussen Thomas en Benjamin. Na een spannende strijd trok Benjamin aan het langste eind. Zo kwam Benjamin alleen aan de leiding te staan want Glenn raakte niet verder dan remise tegen Igor. In de vierde ronde moesten de nummers één en twee het tegen elkaar opnemen. Benjamin en Glenn maakten er een boeiende strijd van maar uiteindelijk toonde Benjamin zich de betere. Na deze ronde was Steven uitgeteld voor de titel na een nederlaag tegen Michaël. Michaël kwam zo op de tweede plaats te staan samen met Igor, die zijn partij had gewonnen tegen Roel, en Yen die Olivier van een punt bestal.

In de laatste ronde stond de topper tussen Benjamin en Michaël op het programma. Deze partij eindigde in een snelle puntendeling. Zo won Benjamin het tornooi en was Michaël de eerste van de B-reeks. Er werd nog hevig strijd geleverd voor de ereplaatsen. Uiteindelijk eindigden Igor, die zijn partij won tegen Dimitri, en Yen, die deze keer Thomas van een punt bestal, samen op de tweede plaats met een half punt minder dan Benjamin. Alex speelde ook een sterk tornooi en werd kampioen in de C-reeks. Dit is tevens de tussenstand in het algemeen klassement.

In de “Best of Ten” is Yen de eerste leider in de categorie +1900. Steven en Benjamin staan gedeeld tweede, op twee punten van leider Yen. In de categorie is -1900 is Thomas de leider. Hij heeft drie punten meer dan Michaël en vier meer dan Glenn. In de categorie -1600 is Alex leider. Hij heeft twee punten meer dan Gaitan en drie meer dan Patrick.

Het tweede rapid tornooi gaat door op vrijdag 26 april 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël