Rapid Ronde 2

Op vrijdag 13 april stond het tweede rapid tornooi op het programma. Dit was tevens het tweede tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”.

Yen was de grootte favoriet om het tornooi te winnen. Zijn grootste uitdagers waren de gebroeders Pincket. Tijdens de eerste ronde waren er geen verrassingen want alle spelers met een hogere elo wonnen hun partij. Tijdens de tweede ronde stond meteen de eerste topper op het programma. Daarin moesten Thomas en Michaël het tegen elkaar opnemen. Deze partij eindigde in een puntendeling. Ook de partij tussen Tom en Olivier eindigde op remise waardoor Yen al na twee ronden alleen leider werd nadat hij zijn partij tegen Willy won.

In de derde ronde stond de topper tussen Thomas en Yen op het programma. De spelers verzeilden hier in een dubbel toreneindspel, die iets beter leek voor Yen. Thomas kende echter niet zo veel problemen en hield de stelling remise. Michaël won zijn partij van Willy waardoor Yen en Michaël samen aan de leiding kwamen te staan.

In de vierde ronde moesten Yen en Michaël het logischerwijze tegen elkaar opnemen. Hier raakten de spelers in een eindspel waarbij Michaël een toren had, terwijl Yen over het loperpaar beschikte. Daarbij hadden beide spelers nog vijf pionnen. Het werd een complex eindspel dat uiteindelijk in remise strandde. Door de puntendeling van de leiders, kon Thomas terug op gelijke hoogte komen maar hij raakte niet verder dan remise tegen Olivier. Alex speelde een sterk tornooi en kon wel aansluiten bij de leiders.

In de vijfde en laatste ronde moesten leider Yen en Alex het tegen elkaar opnemen. Helaas maakte Alex een foutje in de opening dat genadeloos werd afgestraft door Yen. Michaël moest dus winnen van Tom om samen met Yen het tornooi te winnen. Het werd geen gemakkelijke klus maar uiteindelijk slaagde Michaël erin om het toreneindspel tot een goed einde te brengen. Zo winnen Michaël en Yen samen het tornooi. Thomas en Olivier eindigden op de derde plaats op een half punt van de winnaars.

In de algemene stand blijft Yen leider. Michaël is tweede en volgt op een half puntje. Thomas vervolledigt de top drie en volgt op een punt.

In de “Best of Ten” blijft Yen leider in de categorie +1900. Thomas is daar tweede en volgt op 2 punten. In de categorie -1900 is Michaël de leider. Hij heeft al vier punten voorsprong op Tom en Olivier. In de categorie -1600 is Alex de nieuwe leider. Hij heeft een punt voorsprong op Danny. Roel is daar derde op drie punten van leider Alex.

Het derde rapid tornooi gaat door op vrijdag 20 april 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël