Rapid Ronde 2

Op vrijdag 26 april stond het tweede rapid tornooi op het programma. Dit was tevens het derde tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”. Voor deze ronde daagden 14 spelers. De grote favorieten voor dit tornooi waren Benjamin en Yen.

Tijdens de eerste ronde gebeurde er niets noemenswaardig. De hogere elo’s versloegen telkens hun tegenstander. In de tweede ronde wonnen de topfavorieten ook hun partij al kende Yen het nodige geluk in zijn partij tegen Glenn. Glenn stond namelijk veel beter maar gaf de overwinning toch nog uit handen. Na deze ronde waren er nog vier spelers met het maximum van de punten : Benjamin, Yen, Michaël en Alex. In de derde ronde moest Benjamin het opnemen tegen Michaël, terwijl Yen Alex moest bekampen. Zowel Benjamin als Yen wonnen hun partij en mochten het dus in de vierde ronde tegen elkaar opnemen. In dit duel toonde Benjamin zich de sterkste en toen hij in de laatste ronde remise deed tegen Thomas kroonde hij zich tot winnaar van het tornooi. Yen won zijn laatste partij tegen Michaël en werd zo tweede. Tot slot werd Thomas derde die daarmee de eerste was in de B-reeks. Alex speelde ook een sterk tornooi en werd kampioen in de C-reeks.

In de algemene stand blijft Benjamin leider. Yen is tweede en volgt op een punt. Thomas vervolledigt de top drie en volgt op een 2,5 punten.

In de “Best of Ten” blijft Yen leider in de categorie +1900. Benjamin is daar tweede en volgt op een punt. In de categorie -1900 is Thomas de leider. Hij heeft al zeven punten voorsprong op Michaël, Karel en Dimitri. In de categorie -1600 is blijft Alex leider. Hij heeft een vier punten voorsprong op Patrick. Gaitan is daar derde op zeveb punten van leider Alex.

Het derde rapid tornooi gaat door op vrijdag 10 mei 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël