Rapid Ronde 3

Op vrijdag 10 mei stond de derde en laatste ronde van de rapid op het programma. Dit was ook het vierde tornooi dat meetelde voor de “Best of Ten”. Deze ronde kende een grote opkomst met maar liefst 20 spelers!

De grote favorieten om het tornooi te winnen waren Yen en Benjamin. Zij zouden tijdens dit tornooi eveneens onderling uitmaken wie de nieuwe rapidkampioen werd. In de eerste ronde vielen er geen verrassingen te noteren. Ook in de tweede ronde waren er geen verrassingen al had Benjamin wel het nodige geluk in zijn partij tegen Glenn. Zo waren er nog vier leiders na deze ronde : Benjamin, Yen, Michaël en Thomas. In de derde ronde moest Michaël het opnemen tegen Yen, terwijl Benjamin Thomas moest bekampen. Yen kwam in zijn partij onder druk te staan maar slaagde erin om er toch van onder uit te komen en de partij te winnen. Voor Benjamin liep het minder goed af. Hij verloor namelijk zijn partij en daarmee was de spanning voor het eindklassement helemaal terug. Yen en Benjamin hadden nu evenveel punten.

In de vierde ronde won Yen de topper tegen Thomas. Ook Benjamin won zijn partij tegen Dimitri. Zo was Yen leider met een punt meer dan Benjamin, Thomas en Glenn, die een mooie remonte maakte na een nederlaag in de tweede ronde. Yen en Benjamin mochten in de laatste ronde onderling uitmaken wie het tornooi won en wie bijgevolg de rapidkampioen. Glenn en Thomas schakelden elkaar uit voor de overwinning door de punten te delen. De partij tussen Yen en Benjamin ging over naar een eindspel dat veel beter was voor Benjamin. Zonder al te veel problemen kon hij het punt dan ook in de wacht slepen. Dankzij deze overwinning wint hij het derde rapidtornooi. In de stand heeft hij evenveel punten als Yen maar door het onderlinge resultaat is Benjamin de winnaar. Thomas, Glenn en Michaël werden samen derde op een half punt van Benjamin.

In de algemene stand is Benjamin de nieuwe rapidkampioen. Hij heeft een punt meer dan Yen, die tweede eindigt. Thomas vervolledigt de top drie en kroont zich daarmee tot kampioen van de B-reeks. In de C-reeks werd Alex kampioen. Proficiat aan de kampioen!

In de “Best of Ten” staan Yen en Benjamin samen op de eerste plaats in de categorie +1900. De overige spelers volgen al op een respectabelijke afstand. In de categorie -1900 heeft Thomas zijn leidersplaats verstevigt. Hij heeft al negen punten voorsprong op Michaël en tien op Glenn en Dimitri. In de categorie -1600 heeft ook Alex zijn leidersplaats verstevigt. Hij heeft nu al negen punten voorsprong op Patrick, die tweede staat. Gaitan is daar derde op elf punten van leider Alex.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël