TOSK Ronde 1

Op zaterdag 5 oktober stond het eerste TOSK tornooi op het programma. In totaal kwamen er 12 deelnemers op af. Doordat er onvoldoende spelers waren voor op te splitsen in 2 reeksen werd er in 1 reeks gespeeld. Om iedereen een kans te geven werd er met een handicap gespeeld. Het tijdschema was de volgende :

0 stappen verschil : 15 minuten – 15 minuten
1 stap verschil : 15 minuten – 20 minuten
2 stappen verschil : 10 minuten – 20 minuten
3 stappen verschil : 10 minuten – 25 minuten
4 en meer stappen verschil : 05 minuten – 25 minuten

Voor de dagzege werd er vooral gekeken in de richting van Thomas en Dimitri. Er werd ook gekeken welke jeugdspelers het de volwassenen moeilijk kon maken.

In de eerste ronde mocht Quintin proberen iets te rapen tegen Thomas. Er werd vlug enkele stukken geruild. Niet veel later won Thomas een stuk. En ook de partij. Dimitri won dan ook zijn partij vlot.

In de tweede ronde mocht Luc Pierloot het opnemen tegen Thomas. Hier werd er rustig gespeeld en werd er af en toe eens een stuk geruild. Toen er afgewikkeld werd naar een eindspel won thomas een pion. Toen ook de torens geruild werden, won thomas een tweede pion. Niet veel later ook de partij. Dimitri daarentegen won opnieuw vlot zijn partij.

In ronde 3 mochten de favorieten het tegen elkaar opnemen. Dimitri toonde zich daarin de betere. Na deze ronde had Dimitri een half punt meer dan de verrassende tweede Hanne.

In ronde 4 mocht Dimitri het opnemen tegen Hanne. Zij wiegde Dimitri blijkbaar wat in slaap want Dimitri overzag een mat in 1. Hierdoor werd Hanne de nieuwe leider. Thomas won zijn partij vlot.

In ronde 5 mocht Hanne proberen om haar leidersplaats te verdedigen tegen Thomas. In deze partij overzag ze een penning. Dit kostte haar haar dame. Ze bleef nog verder spelen maar Thomas maakte geen fout meer en won de wedstrijd.

In de laatste ronde mocht Dimitri en Thomas uitmaken wie uiteindelijk het tornooi ging winnen. Beide spelers wonnen vlot hun partij waardoor Dimitri het tornooi wint op basis van onderling resultaat. Quintin had zich ondertussen in het spoor genesteld van Hanne. Zij mochten onderling uitmaken wie er derde en vierde zou eindigen. Quintin trok aan het langste eind en werd zo derde.

In het algemene klassement, waar de vijf beste tornooien van de zes meetellen, is Dimitri leider in de A-reeks en Quinten in de B-reeks.

Het volgende tornooi gaat door op zaterdag 21 december 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2020 Olivia & Michaël