West-Vlaams rapid kampioenschap

Op zaterdag 25 mei stond het West-Vlaams rapidkampioenschap voor ploegen op het programma. De KOSK nam deel met drie ploegen en die deden het uitstekend!

In de B-reeks was KOSK 2 de favoriet om te winnen. Helaas bleken er in de A-reeks onvoldoende ploegen te zitten waardoor de A- en de B-reeks samen speelden. Daardoor was het niet gemakkelijk om kampioen te spelen want nu moesten de paringen ook wat meezitten. KOSK 2 speelde echter een zeer sterk tornooi en nam het in de vijf ronden bijna altijd op tegen een ploeg uit de A-reeks. Daarin konden ze ook regelmatig stunten en eindigden ze op de vierde plaats in het totaalklassement maar daarmee kroonden Glenn, Rudy, Tom en Hugo zich wel tot kampioen van de B-reeks!

In de A-reeks deed KOSK 1 mee. Zij hoopten om hun stunt van twee jaar geleden te herhalen. Toen werden ze kampioen in een reeks waar alle ploegen op papier sterker waren. Helaas bleek Brugge deze keer veel te sterk te zijn. In de laatste ronde mocht KOSK 1 het opnemen tegen Roeselare met als inzet de tweede plaats. Roeselare toonde zich echter sterker en won met 3-1. Daarna was het afwachten wat de resultaten van de andere ploegen waren. Deze vielen gelukkig mee waardoor KOSK 1 nog knap derde eindigde.

Tot slot deed KOSK 3 mee in de C-reeks. Zij speelden een onfortuinlijk tornooi waarbij er enkele partijen werden verloren (in de tijdsnoodfase) die ze niet mochten verliezen. Daardoor eindigden ze pas vijfde met amper anderhalf bordpunt minder dan de derde. Jammer maar volgende keer beter.

Een uitstekende prestatie dus van de KOSK ploegen! Proficiat aan de kampioenen!

 

KOSK 2

 

KOSK 1

 

KBSK, de nieuwe West-Vlaams kampioen

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël