West-Vlaamse interclub Ronde 1

Op vrijdag 12 oktober stond de eerste ronde van de West-Vlaamse interclub op het programma. Die eerste ronde werd geen gemakkelijke voor de KOSK ploegen.

KOSK 1 kreeg het bezoek van Izegem. Dit duel begon goed nadat Dimitri vlotjes zijn partij won. Helaas zag het er bij Frederik en Thomas op dat moment minder goed uit. Steven, die op het eerste bord speelde, leek wat beter te staan maar na een blunder moest hij toch het onderspit delven. Frederik bleef de ganse partij slecht tot verloren staan maar redde nog een half puntje nadat er drie maal dezelfde stelling op het bord kwam. Zo lag het lot van de ploeg in handen van Thomas. Hij had de ganse tijd onder druk gestaan maar verdedigde taai en zag dit beloond met een half punt. Zo spelen KOSK 1 en Izegem dus 2 – 2 gelijk.

KOSK 2 moest het op verplaatsing opnemen tegen Gistel 1. Ook dit duel begon goed nadat Christilla haar partij won. Helaas kende Alex een mindere dag waardoor Gistel 1 de bordjes terug in evenwicht kon brengen. Nadat Rudy de punten deelde met zijn tegenstander, lag het lot van de ploeg in handen van Glenn. Hij ging in zijn partij op zoek naar de winst en werd daarvoor ook beloond. Zo wint KOSK 2 dus met 1,5 – 2,5 van Gistel 1.

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 9 november 2018.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël