West-Vlaamse interclub Ronde 2

Op vrijdag 23 november stond de tweede ronde van de West-Vlaamse interclub op het programma. Daarin moesten zowel KOSK 1 als KOSK 2 het opnemen tegen Oostkamp.

KOSK 1 nam het op tegen Oostkamp 1, de kampioen van de afgelopen twee jaar. Op papier waren de ploegen aan elkaar gewaagd en ook in de praktijk bleek dit zo te zijn. KOSK 1 kwam op voorsprong nadat Steven “De Leeuw” versloeg. Oostkamp 1 bracht echter de bordjes terug in evenwicht nadat Ruben blunderde tegen Kurt Piceu. Daarna kwam KOSK 1 opnieuw op voorsprong nadat Michaël een gelijk paardeneindspel toch winnend afsloot. Oostkamp 1 kwam echter opnieuw langszij nadat Frederik zijn partij tegen Jarid Piceu verloor. Zo spelen KOSK 1 en Oostkamp 1 dus 2 – 2 gelijk. In de stand komt KOSK 1 op een gedeelde tweede plaats te staan. Ze delen die plaats met Oostkamp 1, Kortrijk 1 en KBSK 1.

KOSK 2 nam het op tegen Oostkamp 2. Dit duel begon met een puntendeling van Rudy. Hier werd een spectaculaire partij gespeeld die eindigde in eeuwig schaak. Daarna bracht Dimitri KOSK 2 op voorsprong nadat hij zijn mooi afwerkte. Glenn was de volgende die klaar was. Hij had een toreneindspel tot een goed einde gebracht en verzekerde zo de overwinning van KOSK 2. Christilla zette de kroon op het werk door ook haar partij te winnen. Zo wint KOSK 2 dus met 3,5 – 0,5 van Oostkamp 2. Dankzij deze overwinning staat KOSK 2 samen met Knokke 1 aan de leiding van het klassement.

De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 7 december.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël