West-Vlaamse interclub Ronde 3

Op vrijdag 7 december stond de derde ronde van de West-Vlaamse interclub op het programma. Deze ronde werd een succesvolle ronde voor de KOSK ploegen.

KOSK 1 nam het op tegen KBSK 1. Het duel begon niet zo goed want na een slechte partij verloor Steven vrij snel. Gelukkig kon Tijs al even snel de bordjes terug in evenwicht brengen na een mooie aanvalspartij. Nadien kreeg Frederik de kans om KOSK 1 op voorsprong te brengen maar hij kon zijn toreneindspel met twee pionnen meer niet tot een goed einde brengen. Hij moest vrede nemen met remise. Zo lag het lot van de ploeg in handen van Tom. Lange tijd stond zijn partij in evenwicht maar in de tijdsnoodfase ging Tom zijn tegenstander in de fout en strafte Tom die fout genadeloos af. Zo wint KOSK 1 dus met 2,5 – 1,5 van KBSK 1. Dankzij deze overwinning komt KOSK 1 samen Izegem 1 aan de leiding te staan. Izegem 1 heeft echter een bordpunt meer.

KOSK 2 moest het opnemen tegen Gistel 1. In dit duel bracht Alex KOSK 2 op voorsprong nadat hij een mooie aanval wist af te ronden. Nadien deelde André de punten met zijn tegenstander nadat er weinig was gebeurd. Glenn speelde een aanvallende partij maar hij moest toch wachten tot in het eindspel vooraleer hij de winst in de wacht kon slepen. Gelukkig had Glenn gewonnen want in een gelijkwaardig eindspel blunderde Danny zijn toren. Zo wint KOSK 2 dus met 2,5 – 1,5 van Gistel 1. Dankzij deze overwinning blijft KOSK 1 samen met Knokke 1 aan de leiding staan.

De volgende ronde gaat door op vrijdag 11 januari 2019.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël