West-Vlaamse interclub Ronde 3

Op vrijdag 6 december stond de derde ronde van de West-Vlaamse interclub op het programma. Daarin moest KOSK 1 het opnemen tegen Kortrijk 1, terwijl KOSK 2 Izegem bekampte.

KOSK 1 moest het normaal gezien opnemen tegen Kortrijk 1. Door omstandigheden moest de KOSK echter de wedstrijd verplaatsen.

KOSK 2 moest het opnemen in en tegen Izegem. Daarin kwam KOSK 2 op achterstand nadat Rudy zijn partij verloor tegen een sterkere tegenstander. Glenn leek lange tijd op weg om de bordjes terug in evenwicht te hangen. Hij kwam gewonnen te staan en net toen hij de doodsteek kon geven, zag Glenn het niet. Daarna volgden nog enkele mindere zetten van Glenn waardoor zijn gewonnen stelling overging naar een verloren partij. Glenn zijn tegenstander blunderde niet meer en bracht Izegem zo op een 2 – 0 voorsprong. Alex was ook niet zo goed aan zijn partij begonnen. Alex zijn tegenstander offerde zijn dame in ruil voor een toren, een loper en een ijzersterke vrijpion. Alex moest goed opletten om niet te verliezen. Dit deed hij en uiteindelijk sleepte hij nog een remise in de wacht. Thomas speelde ondanks de zekere nederlaag nog dapper door en met succes. Hij won zijn partij en redde zo nog wat de eer van KOSK 2. KOSK 2 verliest dus met 2,5 – 1,5 van Izegem. Ondanks deze nederlaag blijft KOSK 2 op de vierde plaats staan in het klassement.

De volgende ronde gaat door op vrijdag 24 januari 2020.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël