West-Vlaamse interclub Ronde 4

Op vrijdag 11 januari stond de vierde ronde van de West-Vlaamse interclub op het programma. Beide ploegen hadden nog uitzicht op de titel en moesten dus winnen.

KOSK 1 kreeg het bezoek van Kortrijk 1. KOSK 1 kwam op voorsprong nadat Dimitri zijn partij won. Hij kon in de opening de vijandige koning derokeren en kreeg daarna voldoende aanvalskansen op de arme man. De te vele dreigingen werden hem uiteindelijk fataal. Daarna kon Thomas de score verdubbelen nadat hij via een trucje een kwaliteit won. Frederik zorgde voor de overwinning nadat hij een duidelijk voordeel op de damevleugel wist uit te buiten. Tot slot zette Tijs de kers op de taart door ook zijn partij te winnen na een mooie aanval. Zo wint KOSK 1 dus met 4 – 0 van Krotrijk 1. Aan de stand verandert er echter niets want ook de nummers één en drie, respectievelijk Izegem en Oostkamp, wonnen met 4 – 0.

KOSK 2 speelde het titelduel tegen Knokke 1. Voor aanvang van het duel stonden KOSK 2 en Knokke 1 samen aan de leiding maar Knokke 1 had een bordpunt meer. Het duel begon met een eenvoudige puntendeling van André. Daarna bracht Alex KOSK 2 op voorsprong nadat hij de optimistische lange rokade van zijn tegenstander wist af te straffen. Glenn kreeg op het eerste bord een remise stelling op het bord maar hij wilde winnen. Daardoor forceerde hij de stelling en dat brak hem zuur op. Hij verloor twee pionnen en de partij. Het lot van de ploeg lag dus in de handen van Roel. Hij was slechter uit de opening gekomen maar kon zich terug in de partij knokken. Winst zat er echter niet in en hij moest vrede nemen met remise. Zo speelt KOSK 2 dus 2 – 2 gelijk tegen Knokke 1. Hierdoor blijft Knokke 1 leider met een bordpunt meer dan KOSK 2.

Op vrijdag 25 januari staat de vijfde en laatste ronde op het programma.

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël