West-Vlaamse interclub Ronde 5

Op vrijdag 25 januari stond de vijfde en laatste ronde van de West-Vlaamse interclub op het programma. Daarin konden zowel KOSK 1 als KOSK 2 nog kampioen worden maar ze hadden hun lot niet meer in eigen handen.

KOSK 1 stond samen met Izegem 1 aan de leiding maar KOSK 1 had een bordpunt minder dan Izegem 1. Het kwam er tegen Dolle Toren 1 er dus op aan om beter toe doen dan Izegem tegen Brugge 1. Yen kreeg op het eerste bord de London tegen en leek in het middenspel verloren te staan. Hij kon echter nog wat complicaties zoeken en zo remise afdwingen. Thomas bracht KOSK 1 op voorsprong nadat zijn tegenstander De Leeuw niet zo secuur speelde. Michaël bezorgde KOSK 1 de overwinning door zijn overwicht, die hij de ganse partij had, om te zetten in een overwinning. Frederik kon er nog een zware score van maken. Hij had een pion meer in het eindspel maar hij raakte niet verder dan remise. Zo wint KOSK 1 dus met 1 – 3 van Dolle Toren 1 en was het uitkijken naar het resultaat van Izegem 1. Zij verloren met zware 3,5 – 0,5 cijfers van Brugge 1 en zo is KOSK 1 kampioen in de hoogste afdeling!

KOSK 2 stond samen met Knokke 1 aan de leiding maar KOSK 2 had een bordpunt minder dan Knokke 1. Het kwam er tegen Kortrijk 2 dus op aan om beter te doen dan Knokke 1 tegen Oostkamp 2. KOSK 2 kwam vrij snel op voorsprong nadat Alex zijn partij won. Na een hevige strijd kon Roel de score verdubbelen en lag de winst binnen handbereik. Glenn speelde op het eerste bord een lange partij. Beide spelers bleven zoeken naar de winst maar moesten uiteindelijk vrede nemen met een puntendeling. Danny kon daarna nog de kers op de taart zetten door zijn partij, waarin hij enige tijd gewonnen stond, ook winnend af te sluiten. Zo wint KOSK 2 dus met 0,5 – 3,5 van Kortrijk 2 en was het uitkijken naar het resultaat van Knokke 1. Zij verloren van Oostkamp 2 en zo is KOSK 2 kampioen in de tweede afdeling!

Proficiat aan beide kampioensploegen!

 

Terug naar overzicht

© 2013 – 2019 Olivia & Michaël