In den beginne

Yens terugblik op het roemrijke KOSK verleden

They shall grow not old, as we that are left grow old:
Age shall not weary them, nor the years condemn.
At the going down of the sun and in the morning,
We will remember them.

In deze rubriek wil ik graag samen met jullie de legendarische geschiedenis van onze club verkennen. De KOSK werd opgericht in 1925 en kent een roemrijk verleden. Ik probeer aan de hand van clubtijdschriften, krantenartikels, boeken, internet en andere bronnen het verleden opnieuw voor even tot leven te wekken. In dit eerste stukje keren we terug naar mijn eerste bron : het eerste nummer van het clubtijdschrift ‘Pat’, opgericht in 1949.

 

 

Dit tijdschrift volgde het clubtijdschrift ‘Schaak en mat’ op en zoals uit de allereerste inleiding blijkt, is de nobele bedoeling van het tijdschrift vooral om van de KOSK een vriendenkring te maken.

 

 

Ook van u, beste lezer, verwacht ik opbouwende kritiek en hulp om mijn missie voor het opbouwen van de KOSK historie tot een goed einde te brengen. Ik wil jullie dan ook oproepen om mij materiaal te bezorgen. Ik kan alles gebruiken : clubbladen (ik heb alle bladen vanaf 2002 in mijn bezit daar ik toen de taak van hoofdredacteur op mij genomen heb, maar van vroegere versies heb ik enkel wat losse nummers), foto ‘s, krantenartikels, tijdschriften, bekers, partijen, …. Kijk nog allemaal eens in jullie hoogste zolderkamers en diepste kelders en bezorg mij uw schatten. Ik en de benieuwde koskers zullen jullie eeuwig dankbaar zijn!

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël