Interclub KOSK 1 Ronde 9

KOSK 1 Wachtebeke 1 20 - 12
Bouhallel Rabah (2300) Toulzac Pierre Yves (2300) 1 - 0
Demarcke Dirk (2243) Rene Benoit (2293) 1 - 0
Roger Mehdi (2243) Van Vliet Dennis (2146) 1/2 - 1/2
Peeren Yen (2163) Grochal Joey (2145) 1/2 - 1/2
Cocquyt Tijs (2091) Gutkind Kedem (2000) 1 - 0
Reynaert Igor (2000) Maas Joop (1904) 1 - 0
Drabs Olivier (1878) Van Steenkiste Luc (1822) 1 - 0
Poppe Gaitan (1363) Verschraegen Thomas (1750) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tijs :

Met een onuitgegeven ploeg ontvingen we Wachtebeke. Gert-Jan kon niet spelen en twee van onze Franse huurlingen moesten Kosk 3 helpen redden. De bezoekende ploeg bestond uit twee sterke Fransen, de sympathiekste ploegkapitein van het land, drie Hollanders, toch aangevuld met nog twee spelers van Wachtebeke zelf.

Rabah speelt ijzersterk de laatste ronden en Toulzac heeft het geweten. Toen uw dienaar even langsliep vond ik eigenlijk niet dat Rabah goed stond, maar kort daarna had hij al gewonnen, knap.

1 f4-e5 2 fxe5-Pc6 was de leuke opening op bord 2. Het zag er veelbelovend uit maar de witte stelling was taai. Het openingsvoordeel glipte weg en Dirk bood dan maar remise aan wat Benoit wilde aanvaarden maar niet mocht van de ploegkapitein. Wit zette alles op alles om te winnen en kreeg dan het deksel op de neus. Dirk promoveerde zijn vrijpion, won een stuk en haalde na net geen 6 uur strijd een felbevochten punt binnen. Een opsteker na een wat mindere reeks.

Roger had de eer tegen El Sympathico hemzelf te spelen, Dennis Van Vliet. Die laatste speelde supersnel een lange variant van het Frans. Roger gebruikte een uur van zijn bedenktijd voor hij die variant in zijn openingsboek terugvond. De variant zal tot een gelijke stelling hebben geleid want ze besloten net na de opening tot remise.

Yen kreeg tegen de eerste Hollander een goede stelling met de zwarte tango. Gaf zijn tegenstander een dubbelpion maar loste die, vreemd genoeg, wat later weer op. Na de tijdnood had hij T,P en 2p tegen T en 5p. Door de actieve witte koning zat winst er niet meer in. Het waren de witte pionnen die nog het meest aanspraak maakten op een overwinning. Urenlang probeerde wit vanalles maar Yen is taai in zulke stellingen en plots was het nog enkel koning tegen koning.

Op bord 5 speelde uw dienaar de Trompovsky die eigenlijk meer op een witte stonewall leek. Zwart gebruikte veel tijd en leek "losse" zetten te spelen zonder plan. Na de tegengestelde rokades was het "éénrichtingsverkeer" en al na 22 zetten stond zwart helemaal kapot.

Iggy speelde een fraaie partij. Kwam via zetverwisselingen in een pirc opstelling en na de centrumdoorbraak d5 kwamen alle zwarte stukken tot leven. De combinaties rolden uit Iggy's mouw en hij stond al gauw enkele pionnetjes voor. Wit speelde veel te lang door maar Iggy loste zijn greep niet meer.

Olie speelde zijn f4, kwam in een solide stelling en blunderde een stuk. Hij had er bijlange niet genoeg compensatie voor maar besloot de tijdnood nog uit te spelen. Na zet 40 had hij echter 2 pionnen voor het paard en een vrijpion die misschien nog lastig kon worden. Zwart dacht veel te lang na en jawel, moest een stuk terug geven om de pion te stoppen. Plots had Olie een pion meer in een loper tegen paard eindspel. Wat makkelijk won. De hold-up van de dag!

Gaitan debuteerde in de eerste ploeg maar kwam er niet echt aan te pas. Is nu nog een maatje te klein (figuurlijk dan) maar daar komt op een dag verandering in…

6-2 een klinkende zege.

Tijs.

Verslag van KOSK 2

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël