Interclub KOSK 2 Ronde 1

Kortrijk 1 KOSK 2 11 - 13
Truwant Pieter (2068) Vanmassenhove Frederik (1906) 0 - 1
Bauwe Pascal (2062) Dayer Glenn (1873) 1/2 - 1/2
Vanhuyse Nele (1972) Pincket Michaël (1872) 1 - 0
Cappon Kaan (1808) Verstraete Michael (1814) 1 - 0
Vaneechoutte Ruben (1337) Pincket Thomas (1801) 0 - 1
Geldhof Ludovic (1199) Defour Rudy (1787) 0 - 1

Tijdens de eerste ronde van de interclub moesten we het opnemen in en tegen Kortijk. We werden ontvangen op een kasteel waar we onze ridders tegen elkaar konden laten strijden.

Rudy speelde op het laatste bord tegen een jeugdspeler. Nadat deze rokeerde maakte Rudy een gaatje in die koningsstelling. Daarna richtte hij zijn stukken richting vijandige koning. Rudy zijn tegenstander kon onvoldoende verdedigen omdat zijn stukken nog aan de andere kant van het bord stonden. Het gevolg laat zich raden : de zwarte koning werd onder de voet gelopen en we stonden 1 - 0 voor.

Ook op het vijfde bord kreeg Thomas een jeugdspeler voorgeschoteld. Deze opende met het koningsgambiet. Toen hij echter een foutje maakte, won Thomas een pion en moest hij niet meer veel schrik hebben voor de witte stukken. Zijn tegenstander trok naar voor op zoek naar de vijandige koning. Toen hij echter blunderde won Thomas een kwaliteit. Daarna speelde Thomas het flauw maar efficiënt uit. Hij ruilde de stukken en kwam zo in een gemakkelijk gewonnen eindspel. 2 - 0 dus.

Op het eerste bord speelde Fredje tegen Pieter Truwant. Na de opening zag de stelling er iets minder uit voor Fredje maar daarna nam hij het heft in handen. Onbevreesd stuwde hij zijn pionnen naar voor, gevolgd door zijn stukken. Pieter werd achteruit geduwd en Fredje palmde steeds meer van het bord in. Fredje kwam gewonnen te staan maar moest nog even uitkijken voor ambetante tegendreigingen. Hij hield echter het hoofd koel en scoorde ons eerste matchpunt.

Op het derde bord speelde Michaël tegen Nele Vanhuyse. Hij kwam iets minder uit de opening. Daarna volgde een ingewikkelde strategische partij. Op het ogenblik dat Michaël zijn stukken loskwamen en hij er wilde invliegen, blunderde hij een stuk en de partij. Zo werd het dus 3 - 1.

Op het vierde bord speelde Michael tegen Kaan Cappon. Hij kwam beter uit de opening maar besloot dan om lang te rokeren in plaats van kort. Een wereld van verschil bleek nadien. Nu kreeg Michael het moeilijk omdat in enkele varianten de f2-pion bleef instaan. Langzamerhand kwam Kaan beter in de partij en kwam hij beter te staan. Michael bleef het moeilijk hebben om al zijn pionnen te beouden. Met veel horten en stoten lukte hem dat tot hij blunderde. Dan was het onmiddellijk over en uit. De stand werd nu 3 - 2 en alle druk lag op de schouders van Glenn.

Glenn speelde op het tweede bord tegen Pascal Bauwe. Glenn kwam beter uit de opening en leek aanvallende kansen te hebben. Pascal speelde het echter goed en ontnam Glenn zijn aanvalskansen en daarmee herstelde hij het evenwicht. Na enkele uren zwoegen kwamen de spelers terecht in een eindspel met elk nog twee torens, zes pionnen en een sterk paard voor Pascal tegen een zwakke loper voor Glenn. Pascal had dan ook nog eens twee verbonden vrijpionnen op de a- en b-lijn. Net toen de ploeg begon te vrezen voor de kansen van Glenn, offerde deze een pion in het centrum en raakte hij toch verlost van de druk. Het bleek echter dat Pascal nog steeds beter (tot gewonnen) stond tot hij een foutje maakte en toch in remise moest berustten.

Zo beginnen we dus met een overwinning, wat zeer welkom is met het oog op de tweede ronde. Daarin nemen we het op tegen titelkandidaat Wetteren.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël