Interclub KOSK 2 Ronde 2

KOSK 2 Wetteren 1 06 - 18
Dayer Glenn (1873) Van De Velde Koen (2160) 0 - 1
Pincket Michaël (1872) Michiels Luc (2147) 0 - 1
Verboven Alex (1821) Vintioen Ben (2050) 0 - 1
Verstraete Michael (1814) Castelein Dirk (2043) 0 - 1
Pincket Thomas (1801) Van Houtte Randy (1801) 0 - 1
Defour Rudy (1787) Carlier Sven (1913) 0 - 1

Tijdens de tweede ronde moesten we het opnemen tegen Wetteren 1. Geen gemakkelijke opdracht want Wetteren 1 is één van de titelkandidaten.

Rudy speelde op het laatste bord. Na de opening stond Rudy iets minder maar al snel zorgde hij dat de stelling terug in evenwicht stond. De remise grens werd nu niet meer overschreden. Zo kwamen de spelers terecht in een toreneindspel. Ook dat eindspel zag er lange tijd remise uit tot ... Rudy een foutje maakte en zijn tegenstrever daar optimaal van profiteerde.

Op het vierde bord speelde Michael. Na de opening stond hij niet zo goed. Hij had zijn tegenstander de kans gegeven om tegengesteld te rokeren en een aanval te lanceren. Michael moest in de verdediging. Hij deed dit in eerste instantie niet slecht maar toen hij een toren blunderde was het over en uit.

Glenn speelde op het eerste bord tegen Koen Van De Velde. Na de opening zag de stelling er iets minder uit voor Glenn maar dan bracht hij het vuur in de stelling door te offeren. Koen liet zich niet onbetuigd en offerde tegen. Uiteindelijk bleek Koen een zetje verder gerekend te hebben en zag de stelling van Glenn er plots verloren uit. Hij verweerde zich nog danig maar kon een nederlaag niet meer afwenden. Zo stonden we dus 3-0 in het krijt.

Thomas speelde op het vijfde bord. Thomas kwam iets minder uit de opening maar vocht dan dapper terug in het middenspel. Helaas bleek zijn tegenstander toch iets te sterk te zijn en moest Thomas een nul incasseren.

Michaël speelde op het tweede bord tegen Luc Michiels. Na de opening stond Michaël iets minder. Michaël vocht echter voor wat hij waard was en toen de koningsvleugel in elkaar schoof dacht hij om er uit te komen. Helaas drong de vijandige dame zijn stelling binnen en zij bezorgde Michaël het genadeschot.

Tot slot speelde Alex op het derde bord tegen Ben Vintioen. Alex kwam beter uit de opening. Hij stond zelfs gewonnen maar vond de winnende zet niet (gelukkig bestaat Fritz nog). Het niet afmaken van zijn gewonnen positie brak hem zuur op want nadien viel zijn stelling als een kaartenhuisje in elkaar.

Zo incasseren we dus een logische maar te zware nederlaag. In de derde ronde kunnen we ons herpakken tegen Artevelde 1.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël