Interclub KOSK 2 Ronde 3

KOSK 2 Artevelde 1 13 - 11
Vanmassenhove Frederik (1906) Descamps Stijn (1998) 1/2 - 1/2
Dayer Glenn (1873) Lemmens Philip (1988) 0 - 1
Pincket Michaël (1872) Moens Patrick (1975) 1 - 0
Verstraete Michael (1814) Willems Chris (1890) 1 - 0
Pincket Thomas (1801) Descamps Bert (1852) 1 - 0
Defour Rudy (1787) Goldschmidt Sven (1734) 0 - 1

Tijdens de derde ronde kregen we de kans om ons te revancheren voor de te zware nederlaag in de vorige ronde. De tegenstander van dienst was Artevelde, die mede leider was.

Op het laatste bord speelde Rudy. Hij kwam echter niet goed uit de opening en was zo verplicht om te verdedigen. We dachten dat de druk van Rudy zijn stelling zou verdwijnen toen hij de vijandige witveldige loper van het bord sloeg. Dit bleek echter maar gedeeltelijk waar. Rudy zijn tegenstander bleef de aanval zoeken. Rudy slaagde er niet in om van onder die druk uit te komen en ook niet om wat tegendreigingen te creëeren. Toen Rudy een zetje van zijn tegenstander miste was de partij dan ook over. 0-1 dus.

Michaël speelde op het derde bord en kreeg een Siciliaan tegen. Hij kwam toch iets beter uit de opening en was zeker in het voordeel toen zijn tegenstander het (terecht?) niet meer aandurfde om te rokeren. Michaël duwde wat op de vijandige stelling maar het bleef uitkijken wat er zou gebeuren als de b-lijn geopend zou worden. Tegen de tijd dat de tijdsnood naderde sloot Michaël zijn tegenstander echter de b-lijn en dit was het sein voor Michaël om zijn stukken te richten naar de zwakke d5 pion. In tijdsnood blunderde Michaël zijn tegenstander twee maal kort na elkaar. In eerste instantie verloor hij de d5-pion en in tweede instantie een stuk. Zo hingen de bordjes dus terug in evenwicht.

Op het vierde bord speelde Michael. Hij kwam zeer goed uit de opening. Hij kreeg al snel een ondersteunde vrijpion en ook zijn stukken deden goed mee. Zijn tegenstander was echter taai en vond de goede verdedigende zetten. Zo kwamen de spelers terecht in een eindspel met elk nog twee torens, een zwartveldige loper en zes pionnen. Daarin weigerde Michael remise maar moest zo wel nog een twintigtal zetten spelen in 5 minuten. Hij haalde gelukkig de tijdscontrole en stond nog altijd veel beter. Nadien kostte het Michael nog maar weinig moeite om het volle punt in de wacht te slepen. Zo kwamen we 2-1 voor.

Glenn speelde op het tweede bord en kon zijn geliefkoosde opening nog eens boven halen. Helaas bleek er na de opening niet zo veel in de stelling te zitten. Glenn ging op zoek naar wat aanknopingspunten maar het waren echter de witte stukken die beter kwamen te staan. Toen Glenn een zetje over het hoofd zag verloor hij materiaal en de partij. Zo stond de stand terug gelijk : 2-2.

Op het eerste bord speelde Fredje tegen Stijn Decamps. Er verscheen een Siciliaan op het bord, die in het middenspel kansen bood aan beide spelers. Fredje leek hier beter meer om te springen en kwam zo een pion voor. Stijn bleef echter lastig doen en won dan ook zijn pion terug. Uiteindelijk verzeilden de spelers in een dame eindspel met elke nog één pion. Daarin werd nog even geprobeerd maar als snel werden de punten gedeeld. Zo stond het dus 2,5-2,5 en lag alle druk op de schouders van Thomas.

Thomas speelde op het vijfde bord. Hij kreeg een Scndinaviër tegen. Thomas week al snel af van de theorie en dit leek geen slechte keuze te zijn. Tijdens het middenspel stond hij beter en zorgde hij ervoor dat zijn tegenstander amper zijn ontwikkeling kon voltooien. Hij kon echter nog de dreigingen die Thomas in de stelling stak tegen gaan tot de spelers in tijdsnood raakten. Toen slaagde Thomas er wel in om een pion te winnen en om daarna af te ruilen naar een eindspel met paard (Thomas) tegen loper. Het eindspel zag er veel beter uit voor Thomas en hij slaagde er in om die stelling te verzilveren.

Zo winnen we dus met 3,5-2,5 van Artevelde en klimmen we op naar een gedeelde tweede plaats op amper één puntje van leider Waregem. Al is ons doel om vooral niet te degraderen en dat is ons op dit moment aan het lukken.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël