Interclub KOSK 2 Ronde 4

Izegem 1 KOSK 2 15 - 09
Bruynooghe Stefaan (2091) Cocquyt Tijs (2091) 1/2 - 1/2
Vandenbroucke Nico (2090) Vanmassenhove Frederik (1906) 1/2 - 1/2
Ronse Sebastien (2006) Dayer Glenn (1873) 1/2 - 1/2
Denys Frank (1963) Pincket Michaël (1872) 1 - 0
Verhaeghe Koen (1747) Defour Rudy (1787) 1 - 0
De Brouwere Johan (1746) Wollaert Brian (1675) 1 - 0

Tijdens de vierde ronde moest KOSK 2 het opnemen in en tegen Izegem.

Rudy speelde op het vijfde bord. Hij begon echter niet goed aan de partij. Reeds in de opening stond hij slecht. Het cetnrum en de stukkenactivivteit was volledig voor zijn tegenstrever. Rudy bleef echter vechten en tegenkansen zoeken. Hij bleef dit doen en na een grootscheepse afruil stond hij veel beter in het eindspel. Daarin hadden beide spelers nog een toren, een paard en ettelijke pionnen. Nu zocht zijn tegenstander echter de lastige varianten. Zo slaagde hij erin om ook een vrijpion te creëren. Rudy onderschatte die wat en voor hij het wist was deze niet meer te stoppen.

Glenn speelde op het derde bord tegen Sebastien Ronse. Hij kreeg de f4-opening tegen maar behandelde die zeer goed. Hij kwam beter uit de opening. Hij bleef die beter positie behouden en stelde dan een psychologische remise voor. Sebastien deed echter niet mee aan de psychologische spelletjes en aanvaardde de remise.

Op het zesde bord speelde Brian tegen Johan de Brouwere. Na de opening stond de stelling nog min of meer in evenwicht. Na wat trekken en duwen in het middenspel kwamen er allerlei combinaties in de stelling die er beter uitzagen voor Brian maar dan brak de tijdsnood aan. Daarin mistte Brian jammer genoeg en moest hij ook een nul incasseren.

Frederik speelde op het tweede bord. Na de opening stond de stelling nog gelijk. Daarna probeerden de spelers om het laken naar zich toe te trekken. Geen van beide slaagde daar echt in. Toen de tijdsnoodfase aanbrak en de stelling nog steeds in evenwicht was, besloten de spelers om de punten te delen.

Michaël speelde op het vierde bord. Hij kreeg een aggresieve opening tegen maar kon de schade beperken. Hij kreeg een mindere stelling maar de gevaarlijkste aanvalskansen waren uit de stelling gehaald. Michaël bleef die mindere stelling behouden tot aan de tijdsnoodfase. Daarin kreeg hij de kans om de stelling gelijk te brengen maar hij mistte deze. Het gevolg hiervan was dat hij een pion verloor en daarna in een verloren toreneindspel terecht kwam.

Tot slot speelde Tijs op het eerste bord. Hier rokeerden de spelers tegengesteld, waarna beide spelers een aanval opzetten. De aanvalskansen leken iets beter te zijn voor Tijs maar geen van beide spelers kon de vijandige koning een kopje kleiner maken. Uiteindelijk kwamen de spelers in de tijdsnoodfase terecht. Daarin mistten ze beide heel wat kansen. Na de tijdnood kwamen de spelers terecht in een dame eindspel maar daarin stond Tijs twee pionnen achter. Zijn overige pionnen stonden echter zo opgesteld dat ze nog voor het nodige gevaar konden zorgen. Tijs zijn tegenstander was er niet gerust in en koos eieren voor zijn geld door eeuwig schaak te geven.

Zo verliest KOSK 2 dus met 4,5-1,5 van Izegem. Desondanks blijven we in de middenmoot hangen.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël