Interclub KOSK 2 Ronde 5

KOSK 2 Aalter 1 13 - 11
Vanmassenhove Frederik (1906) Van Hulle Yves (2102) 1/2 - 1/2
Dayer Glenn (1873) Verhaeghe Philip (1958) 0 - 1
Pincket Michaël (1872) Goethals Kristof (1909) 1/2 - 1/2
Verstraete Michael (1814) Dierckens Sarah (2043) 1 - 0
Defour Rudy (1787) Demey Robbe (1780) 1/2 - 1/2
Wollaert Brian (1675) Cleppe Michael (1150) 1 - 0

Tijdens de vijfde ronde kreeg KOSK 2 het bezoek van Aalter 1.

Rudy speelde op het vijfde bord. Rudy opende met het damegambiet dat zijn tegenstander aannam. Niet zo erg want Rudy had voldoende stukkenactiviteit voor zijn pion. Toen hij echter een mindere zet speelde, waren de rollen plots omgekeerd. Rudy zijn tegenstander kreeg meer stukkenactiviteit en hij had daarenboven nog twee verbonden vrijpionnen. Toen er wat sukken geruild werden, kwamen die pionnen plots gevaarlijk opzetten. Het leek erop dat Rudy het onderspit zou delven maar hij bleef hardnekkig verdedigen en toen zijn tegenstander een foutje maakte won Rudy zijn pion terug en was het gevaar van de vrijpionnen verdwenen. Hierop besloten de spelers om de punten te delen.

Brian speelde op het laatste bord. Hier rokeerden de spelers tegengesteld waarna ze beide een aanval op de vijandige koning lanceerden. Brian zijn aanval was echter veel sneller. Toen hij ook nog eens bewust een stuk liet instaan, sloeg zijn tegenstander het stuk en kwamen alle lijnen open. Brian zijn stukken kwamen binnen. Ze konden de koning niet elimineren maar wonnen in de plaats een toren en de partij : 1,5 - 0,5. De partij Van Brian kun je hier bekijken.

Michael speelde op het vierde bord tegen Sarah Dierckens. Ook hier rokeerden de spelers tegengesteld. Hier bleek echter de aanval van Sarah veel sneller te zijn. Michael moest dus wel verdedigen maar hij deed dit niet onnaardig. Hij slaagde erin om de aanval van Sarah te laten doodbloeden en toen was het zijn beurt om ten aanval te trekken. Michael opende de gepaste lijnen, kwam binnen met zijn stukken en zaaide toen dood en vernieling in de witte stelling : 2,5 - 0,5.

Michaël speelde op het derde bord. Hier kwam er een gesloten stelling op het bord, die toch iets beter was voor hem. Langzaam trok Michaël ten aanval maar door het goede spel van zijn tegenstander raakte hij niet binnen. Ondertussen had hij twee maal remise geweigerd maar toen hij zelf enkele tegendreigingen zag in de stelling (en met de tussenstand in het achterhoofd) stelde hij zelf remise voor, wat aanvaard werd door zijn tegenstander. 3 - 1 en het eerste matchpunt was binnen.

Frederik speelde op het eerte bord. Na de opening stond de stelling nog min of meer gelijk. Tijdens het middenspel kwam Frederik echter steeds beter in de partij. Hij kon die betere positie uitbuiten onder de vorm van pionwinst. Toen de tijdsnoodfase aanbrak werd werd er heel wat geruild. Daarbij maakte Frederik echter een foutje waardoor hij zijn pion voorsprong terug kwijt was. Na die tijdsnoodfase zaten de spelers in een dame-eindspel dat nog steeds beter was voor Frederik maar door de tussenstand besloot hij toch om het remise aanbod van zijn tegenstrever te aanvaardden. Daarmee kwam de tussenstand op 3,5 - 2,5 en waren we zeker dat we de match hadden gewonnen.

Tot slot speelde Glenn op het tweede bord. Na de opening stond de stelling nog min of meer gelijk. Daaran volgde heel wat trek- en duwwerk. Daarin bleek zijn tegenstander net iets sterker te zijn. Glenn overzag een zetje en dit kostte hem een pion. Toen hij later in de partij nog een tweede pion verloor en het eindspel naderde was de nederlaag een feit : 3,5 - 2,5.

Zo wint KOSK 2 dus met 3,5 - 2,5 van Aalter 1. Daarmee klimt KOSK 2 op in het klassement naar een gedeelde derde plaats op twee punten van leider Artevelde.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël