Interclub KOSK 2 Ronde 7

KOSK 2 Drie Torens 1 12 - 12
Vanmassenhove Frederik (1906) Vandelacluze Ian (2081) 1/2 - 1/2
Dayer Glenn (1873) Ramacker Quinten (1893) 1/2 - 1/2
Pincket Michaël (1872) Ramacker Nico (1891) 0 - 1
Defour Rudy (1787) Maes Tibo (1875) 1 - 0
Wollaert Brian (1675) Hoop Rupert (1874) 0 - 1
Wuyts Tom (1670) Cnudde Matthias (1429) 1 - 0

Tijdens de zevende ronde van de interclub moesten we het opnemen tegen de Drie Torens. Deze ploeg stond wel achter ons in het klassement maar op basis van de elo leek het geen gemakkelijke opdracht te worden.

Tom speelde voor het eerst mee met de tweede ploeg. Hij verving Michael, die op dit moment in de examens zit. Tom deed het echter zeer goed. De opening kende een rusting verloop en na die opening stond de stelling nog min of meer gelijk. Het middenspel begon met enkele kleine schermutselingen maar Tom ging hier goed mee om want hij plaatste zijn stukken steeds beter. Toen zijn tegenstander een foutje maakte, kon Tom de vijandige koningsstelling serieus verzwakken. Daarna speelde Tom goed in op deze verzwakte koningsstelling. Hij won een stuk en de partij : 1-0.

Brian speelde op het vijfde bord. Na de opening stond de stelling nog gelijk. Daarna kwam Brian echter iets beter te staan. Hij leek de partij onder controle te hebben tot hij een foutje maakte. Daarna kwam zijn tegenstander duidelijk beter te staan. Hij nam dan ook het initiatief en duwde op Brian zijn stelling. Brian moest nu verdedigen maar brak dan toch onder de druk : 1-1.

Op het eerste bord speelde Fredje. Na de opening zag de stelling er iets minder uit voor Fredje. Hij had een dubbelpion gekregen en de vijandige stelling zag er vrij solide uit. Fredje bleef echter ambetant doen maar desondanks kon hij niet verhinderen dat er werd afgeruild naar een toreneindspel (met elk nog vier pionnen). Fredje stond daarin iets minder maar kende toch weinig problemen om de stelling remise te houden. 1,5-1,5.

Op het vierde bord speelde Rudy. Hij kreeg het koningsgambiet tegen maar behandelde dit goed. Hij stond een pion voor en van witte aanval was er helemaal geen sprake. Integendeel het was Rudy die over de beste aanvalskansen beschikte. Helaas kon hij deze niet verzilveren. Uiteindelijk slaagde Rudy zijn tegenstander erin om het zware materiaal te ruilen. Zo kwamen de spelers terecht in een ongelijk loper eindspel waarbij Rudy een pion voor stond. Kort daarna won hij nog een tweede pion. Rudy stuwde zijn pionnen nu naar voor en met succes. Zijn tegenstander kon de pionnen niet meer stoppen en moest het punt aan Rudy laten. 2,5-1,5.

Op het tweede bord speelde Glenn een spectakel partij tegen Quinten Ramacker. Reeds op de derde zet kreeg Glenn een offer tegen op f7. Niet dat dit erg was want Glenn stond na dit offer beter. Quinten bleef echter de lastige varianten zoeken en kende daarbij uiteindelijk succes. Glenn maakte een foutje en zag zijn stuk voorsprong terug verdwijnen. Nu stond hij een pion achter maar er waren al heel wat stukken geruild. Zo kwamen de spelers al snel terecht in een toreneindspel. Omdat de remise om de hoek loerde, liet Quinten bewust de torens ruilen en beide partijen promoveren. Daarna volgde een dame eindspel waarbij de risico's niet geschuwd werden. Uiteindelijk werden de dames geruild en kwamen de spelers terecht in een pionneneindspel, waarbij beide partijen nog twee pionnen hadden. Het was nog even uitkijken voor Glenn maar opnieuw konden beide spelers promoveren. Die dames verdwenen al even snel weer van het bord en toen bleven enkel de koningen nog over. 3-2 en het eerste matchpunt was binnen.

Tot slot speelde Michaël op het vierde bord. Het zou dus van hem afhangen of we ook het tweede matchpunt in de wacht zouden slepen of niet. Hij kwam iets minder uit de opening. Hij had enkele zwaktes waar zijn tegenstander op inspeelde. Michaël verdedigde echter taai en maakte het ook zijn tegenstander lastig. Toen de tijdsnoodfase naderde werd er heel wat afgeruild. Zo kwamen de spelers terecht in een eindspel met elk nog een paard, een toren en vijf pionnen. Michaël leek nu iets beter te staan maar toen zijn tegenstander het sterke e5 speelde, was de stelling plots weer iets beter voor zwart. Op de veertigste zet van de tijdsnood liep het echter mis voor Michaël. Hij blunderde en verloor op slag een pion. Na de tijdsnood bleef Michaël verdedigen en tegenkansen zoeken. Toen zijn tegenstander de paarden afruilde, kwamen de spelers terecht in een toreneindspel en daarin bleek Michaël nog een tweede pion te verliezen. Hierop staakte Michaël iets voor 20u de strijd. 3-3.

Zo spelen we 3-3 gelijk tegen de Drie Torens maar daarmee blijven we gedeeld tweede op een punt van leider Artevelde.

Verslag van KOSK 1

Verslag van KOSK 3

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël