Interclub KOSK 3 Ronde 1

Zottegem 2 KOSK 3 14 - 09
Roos David (2102) Beuselinck Steven (2161) 1 - 0 FF
Saligo Luc (2101) Decrop Ruben (2082) 0 - 1
Van den Heede Dorian (1999) Decrop Benjamin (2001) 1/2 - 1/2
Smekens Ruben (1977) Vanden Bussche Steven (1769) 1 - 0
Poelman Geoffrey (1876) Deceuninck André (1626) 1/2 - 1/2
De Weird Matthias (1838) Poppe Gaitan (1363) 1 - 0

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Ruben :

De eerste ronde was een hel voor het vinden van spelers. Blijkbaar zijn veel KOSK-ers het absoluut niet gewoon dat er reeds in september interclub wordt gespeeld en werden er helaas allerhande familie- of werkactiviteiten gepland zonder rekening te houden met Interclubdata.

De opstelling voor de derde ploeg was dan ook een catastrofe. Van de groep van 7 spelers waaruit we standaard zouden moeten putten waren er slechts 2 beschikbaar. Gelukkig kwamen enkele laaggeklasseerde spelers en Fernand Orfait ons vervoegen. Gehavend vertrokken we naar Zottegem, een tegenstander waarmee me met een normale ploeg zeker winstkansen hadden gehad.

Laten we beginnen met een zeer goede prestatie van invaller André. Met dik 200 elopunten minder hield hij met zwart knap remise tegen Geoffrey Poelman. Op een bepaald moment had hij zelfs winstkansen.

Op het laatste bord speelde Gaitan een goede opening maar toen het in het middenspel gecompliceerd werd, toonde zijn tegenstander dat hij niet voor niets 400 elopunten mee heeft. Gaitan verloor een stuk en de partij.

Op bord 4 liet Steven met wit zich een zwakke pion op c2 opzadelen. Toen hij een mogelijke ontsnappingspoging over het hoofd zag, werd hij langzaam maar zeker werd weggedrukt.

Benjamin won in de draak een pion maar misrekende zich toen hij zijn draakloper op g7 ging ruilen voor het witte tegenexemplaar. Hij moest noodgedwongen de pion teruggeven en kwam zelfs even in de verdrukking, maar dankzij een onnauwkeurigheid van zijn tegenstander was de remise een feit.

David Roos, het eerste bord van Zottegem kende weinig problemen met Fernand Orfait. Het werd een droge 3-0.

Ikzelf redde de eer van de KOSK dankzij winst tegen Luc Saligo. Na een onnauwkeurigheid van zwart in de opening kreeg ik een pluspion en het loperpaar. Een koningsaanval ingeleid door een loperoffer en gesteund door een machtige vrijpion op d6, bezegelde zwarts lot.

Eindresultaat 14 -9 of een logische verlies met een ploegopstelling ongeschikt voor derde klasse.

Ruben.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël