Interclub KOSK 3 Ronde 3

KOSK 3 Opwijk 1 09 - 15
Decrop Ruben (2082) Rogiers Jan (2120) 1 - 0
Drabs Olivier (1878) Morozova Iuliia (2102) 0 - 1
Skuka Hekuran (1875) Van Der Vurst Arne (2099) 0 - 1
Decrop Hendrik (1774) Barbe Tom (2091) 0 - 1
Vanden Bussche Steven (1769) Janssens Carlo (1981) 1/2 - 1/2
Wollaert Brian (1675) Van Peer Cedric (1959) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Ruben :

Na 2 nederlagen was het tijd om te beginnen om er iets aan te doen. Helaas waren de Fransen bezig in Frankrijk, zodat Benjamin aan de eerste ploeg werd uitgeleend. Iggy moest afzeggen omdat hij nieuw werk had, zodat we terug op Steven en Brian een beroep moesten doen.

Steven deed wat van hem verlangd werd, en hield met wit relatief gemakkelijk remise, in een partij die nooit uit evenwicht was gebracht.

Brian stond lange tijd goed in een draak, maar taxeerde verkeerd en mocht na e5? de boeken toedoen, een beetje spijtig maar foutjes in een draak worden meedogenloos afgestraft.

Hendrik is uit vorm, maar er is verbetering merkbaar. Het duurde nu al tot zet 11 vooraleer hij blunderde, een serieze verbetering tov de vorige partij toen hij op zet 5 mistastte.

Hekuran speelde een echte Skukapartij, waarbij hij het niet kon nalaten om enkele totaal ongezonde zetten te spelen. Zijn tegenstander verzuimde om het snel af te maken, maar won toch relatief gemakkelijk.

Ollie mocht tegen een Oost-Europese dame spelen, en vond het net als Hekuran niet nodig om te rokeren. Hij zocht tegenspel in complicaties maar na kwailteitsverlies moest hij in het onvermijdelijke berusten.

Mijn tegenstander zocht in een volkomen gelijke stelling winstkansen die er niet waren. Hij overzag dat ik plotseling de stelling kon openbreken en koelbloedig afmaken.

Eindstand 1.5 - 4.5.

Ofschoon we reeds de sterkste 2 ploegen op bezoek kregen, is het spijtig te moeten vaststellen dat 4 kernspelers van de ploeg tot op heden nog nul punten gehaald hebben, omwille van afwezigheden en/of slecht spel. Dat na 3 ronden 80% van de punten van onze ploeg door 2 spelers gehaald worden, is veelzeggend. We zullen ons niveau en aanwezigheid duidelijk moeten opkrikken indien we een kans op behoud willen handhaven. De volgende ronde tegen Chesspirant, een van de zwakkere ploegen, moeten we absoluut winnen.

Ruben.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël