Interclub KOSK 3 Ronde 4

LSV-Chesspirant 1 KOSK 3 12 - 12
Van Eetvelde Ward (2175) Decrop Ruben (2082) 1 - 0
Verhelst Joris (2104) Decrop Benjamin (2001) 1 - 0
Londers Jan (1967) Reynaert Igor (2000) 0 - 1
De Rycke Timothy (1966) Verstraete Michael (1814) 1 - 0
Van Wiele Kurt (1839) Decrop Hendrik (1774) 0 - 1
Zatyko Ferry (1750) Vanden Bussche Steven (1769) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Ruben :

De NMBS wil niet dat KOSK 3 zich redt, meer nog de NMBS saboteert KOSK 3 door de trein af te schaffen die Iggy en Michael V, moesten nemen. Het gevolg: 3 spelers kwamen 35 minuten te laat in het boerengat waar Chesspirant de helft van zijn thuiswedstrijden speelt.

En boerengat is letterlijk te nemen want we speelden in een zaaltje boven een koeienstal, waar Bella net gemolken werd en haar 30 collega's zich vergaapten aan een nest debiele schakers, die zich vergaapten aan een nest loopse koeien. Of de koeien ons stommer vonden dan wij hen, kon ik helaas niet achterhalen.

Blijkbaar onder de indruk van dit bucolisch tafereel, maakte ik een openingsfout en het was meteen boeken toe: 1-0 voor Chesspirant.

Steven, niet gehinderd door de late aankomst, speelde een degelijk geweigerd damegambiet, kreeg aanval en maakte het mooi af. De bordjes hingen gelijk.

Hendrik nam de pion in het Morragambiet aan en met een mooie tactische finesse veroverde hij de kwaliteit, net toen zijn tegenstander aanval dacht te krijgen. Helaas verslapte de concentratie bij Hendrik en eizona leek het remise te worden. Ondanks zijn gevaarlijk ogende koningstelling, kreeg Hendrik terug de bovenhand en won hij.

Michael had meer problemen met de tijd en verloor een pion maar had op de damevleugel een sterke vrijpion als compensatie. In tijdnood greep hij 2 keer mis : een keer was de winst weg, de daarna de remise. 2 - 2.

Iggy won met zwart vrij snel een pion en stond overwegend. Hoewel zijn tegenstander nog vanalles probeerde op de damevleugel, klaarde Iggy mooi de klus. 3-2 voor ons en ons eerste matchpunt is een feit.

Benjamin speelde met wit de Sosin tegen de Siciliaan die Joris Verhelst hem voorschotelde. Toen Joris optimistisch een pion ging pakken kreeg Benjamin duidelijk de bovenhand. Even dachten we dat we met de volle buit huiswaarts zouden keren tot Benjamin de h-lijn opende en dit werd hem fataal.

Dit eerste belangrijke degradtieduel wordt dus onbeslist 3-3. We staan voorlaatste op 1 matchpunt van Brussels die we op 1 december bekampen.

Ruben.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël