Interclub KOSK 3 Ronde 8

Dendermonde 1 KOSK 3 11 - 13
Molina Gomez David (1805) Decrop Ruben (2082) 1 - 0
Boodts Jeroen (1752) Reynaert Igor (2000) 0 - 1
Goubert Koenraad (1739) Drabs Olivier (1878) 1/2 - 1/2
De Vriendt Augustin (1566) Decrop Hendrik (1774) 1 - 0
De Blende Nando (1404) Vanden Bussche Steven (1769) 0 - 1
Smet Peter (1226) Wuyts Tom (1670) 0 - 1

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tom :

Op 26 januari vertrok KOSK 3 naar Dendermonde om het op te nemen tegen de laatste in de reeks. Om nog een hele kleine kans te maken om niet te degraderen moest KOSK winnen.

Vandenbussche Steven speelde op het vijfde bord. In de opening offerde zijn tegenstander al heel snel een stuk om hem te derokeren. Maar met een stuk voor en zijn koning in het midden bracht hij er langzaam al zijn stukken bij en ruilde deze af. Naar mate ze in een eindspel kwamen zag zijn tegenstander dat doorspelen met een stuk achter weinig zin had en gaf op. Met een snelle overwinning lagen we goed op schema om te winnen.

Op het derde bord nam Drabs Olivier het op, zijn tegenstander vroeg om remise maar Ollie bleef doorspelen tot Steven gewonnen had. Na een keer goed rond te kijken naar de andere borden en een iets slechtere stelling te hebben aanvaardde hij deze .Met een anderhalf punt was winst bijna binnen.

Wuyts Tom speelde op het laatste bord een heel rustige passieve opening. Zijn tegenstander kon hier echter niet goed tegen en viel aan zonder op zijn pionnen te letten. Met een pion voor en een moordend paard in het centrum koos Tom ervoor om stukjes te ruilen en naar een eindspel over te gaan. Met uiteindelijk drie pionnen in een veel betere eindstelling besloot de tegenstander een keer goed na te denken en zijn klok niet meer in te duwen als hij speelde. Op zet 29 claimde Tom dan maar vlag zodat we vroeger naar huis zouden kunnen gaan. Met een mooie 0.5-2.5 op het scorebord was de winst bijna binnen.

Reynaert Igor mocht op het tweede bord het opnemen. Hij speelde extra aanvallend en kreeg uiteindelijk een pion op de voorlaatste rij. Deze was echter omringt met alle stukken op het veld van beide spelers. Iggy dacht dat hij echter de winst gezien had en met wat hulp van de tegenstander vlogen de stukken van het bord. Helaas klopte dit winsplan niet helemaal maar zijn tegenstander hielp hem zodat het klopte. Hij won de partij en zorgde daarmee voor de eerste winst van KOSK 4 dit seizoen.

Met Ruben Decrop op het eerste bord stond het niet al te denderend niet meer. Hij deed wat van hem verwacht werd en ving de slagen op voor de rest van de ploeg.

Kleine crop, beter bekent als Decrop Hendrik, speelde op het vierde bord met een veel slechtere stelling en een pion of twee achter. Hij probeerde nog op remise te spelen maar helaas maakte zijn tegenstander geen fouten en verloor Hendrik ook de partij.

Met een 2.5-3.5 won KOSK 4 zijn eerste partij. Nu moeten ze nog alle andere rondes ook winnen en hopen dat Aalst nog veel punten laat liggen zodat KOSK er over kan springen en safe zijn tegen de degradatie. Dit gaat moeilijk worden aangezien ze nog drie moeilijke tegenstanders mogen verwachten, maar we geven de moed nog niet op.

Tom.

Verslag van KOSK 2

Verslag van KOSK 4

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël