Interclub KOSK 4 Ronde 1

Zottegem 3 KOSK 4 12 - 04
Vandenbroucke Tim (1886) Wuyts Tom (1670) 1 - 0
Vande Velde Kristof (1877) Pierloot Luc (1406) 1 - 0
Roos Frank (1813) Vanhee Yordi (1168) 1 - 0
Van Parys Nikita (1713) Masset Serge (1010) 1 - 0

Hier volgt het verslag van ploegkapitein Tom :

Op zondag 22 september begon het nieuwe interclub seizoen. KOSK 4 mocht het direct opnemen tegen één van de moeilijkste in de reeks. Iets voor één vertrokken we richting Zottegem samen met KOSK 1 en 2.

Ikzelf, op het eerste bord, mocht het opnemen tegen Tim Vandenbroucke. Nadat ik twee zetten omdraaide in de opening werd ik helemaal terug gedrongen naar de laatste drie lijnen. Op de dertiende zet speelde ik mijn paard terug naar de zevende rij in plaats van naar nonkel zijn goede raad te luisteren en paard c6 naar a5 te spelen (mooi naar de rand). Hierdoor stonden al mijn stukken op elkaar zonder veel bewegingsvrijheid. Als het paard op a5 stond kreeg ik terug tegenkansen en kon ik mijn stukken ontwikkelen en zelf wat in de aanval gaan. Na drie uur spelen gaf ik uiteindelijk op met een volle toren achterstand zonder enige compensatie.

Op het tweede bord speelde Pierloot Luc. Hij begon goed aan de wedstrijd. Eens uit de opening gekomen viel zwart zijn koningsstelling aan met al zijn stukken. Luc verdedigde zich dapper en wachtte tot zwart een fout maakte, Luc kon de zwarte dame pennen met zijn loper waardoor hij de dame won tegen een loper en toren. Met een overwinning bijna in zicht wou hij zijn koning in veiligheid brengen. Hij viel hier echter in een dubbele aanval op koning en dame waardoor hij zijn dame verloor. Met een toren en stuk achter gaf hij op waardoor het twee-nul was voor Zottegem.

Vanhee Yordi speelde op het derde bord met zwart. Wit nam direct initiatief en liet Yordi geen kans om zijn koning in veiligheid te brengen. Door te rokeren verloor hij een stuk en kwam de witte dame in zijn stelling. Yordi vocht nog dapper terug maar alle hulp kwam te laat, met een hoop stukken achter speelde hij verder tot hij helemaal mat stond. Hierdoor was alle hoop gevestigd op het laatste bord.

Op het laatste bord speelde het geheime wapen Masset Serge, één van de beste leerlingen van nonkel. Serge mocht zich direct bewijzen in KOSK 4. Hij speelde een perfecte opening waardoor hij vele aanvalskansen kreeg op de zwarte koning. Zwart wilde het niet zover laten komen en probeerde wanhopig alle stukken af te ruilen. Hierdoor won zwart twee pionnen die de doorslag gaven in het eindspel. Met de grote stukken eraf en twee pionnen minder probeerde Serge zich nog zo goed mogelijk te verdedigen, maar verloor uiteindelijk.

Met een magere nul op vier reden we dan maar snel terug naar Oostende met een gebogen hoofd.

Tom.

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël