Interclub KOSK 4 Ronde 2

KOSK 4 Pion 68 1 09 - 07
Vanden Bussche Steven (1769) Grunewald Leo (2195) 1 - 0
Tytgat Karel (1767) Vandenbon Nico (1952) 1/2 - 1/2
Hollevoet Joachim (1713) Steenlandt Alain (1830) 1 - 0
Eggers Roel (1009) Kim Oleg (1637) 0 - 1

Tijdens de tweede ronde mocht KOSK 4 de derby spelen tegen Pion 68 1. Op papier een veel sterkere ploeg maar in de derby kunnen KOSKers altijd ietsje meer.

Op het vierde bord speelde Roel tegen Oleg. Hij speelde geen slechte partij, loerde op zijn kansjes maar na een blunder verloor hij zijn partij. Zo stond KOSK 4 dus 0-1 achter.

Op het eerste bord speelde Steven tegen Leo Grunewald. Na de opening stond de stelling in evenwicht. Leo probeerde een aanval op te zetten op de witte koning. Daarbij maakte hij echter wat gaten in zijn eigen koningsstelling. Steven profiteerde daarvan om zelf aan te vallen en Leo zag zich genoodzaakt om een kwaliteit te offeren om erger te voorkomen. Daarna kende Steven nog maar weinig moeite om het punt in de wacht te slepen. Dankzij deze stunt overwinning hingen de bordjes terug in evenwicht : 1-1.

Op het tweede bord speelde Karel tegen Nico Vandenbon. De spelers rokeerde tegengesteld en vielen daarna aan op de vijandige koning. Karel kreeg hierbij de betere mogelijkheden. Hij zag zijn aanvalslust beloond met een kwaliteit. Beide spelers raakten echter in een ernstige tijdsnood en daarin beëndigde zetherhaling de partij.

Alle druk lag dus op de schouders van Joachim. Hij was al iets beter uit de opening gekomen. Langzaam duwde hij op de zwarte stelling tot die brak. Joachim kwam een kwaliteit voor. In het eindspel moest hij nog even opletten voor enkele foefjes maar hij hield het hoofd koel en scoorde het beslissende punt.

Zo wint KOSK 4 dus de derby tegen Pion 68 1 en is de nul van de tabellen!

Verslag van KOSK 3

Verslag van KOSK 5

Terug naar interclub

© 2013 – 2021 Olivia & Michaël